Supa de pui cu ghimbir si ciuperci Shiitake

O supa de pui chinezeasca simpla, usoara si cu arome bogate, cu coapse de pui, ciuperci shiitake si ghimbir, care se prepara in 45 de minute.
Supa de pui cu ghimbir si ciuperci Shiitake

Portii

4 portii

Calorii:

401

Vezi altele din:

Timp Preparare:

20 min

 Timp Gatire:

25 min

Timp total

45 min

Despre

Supa de pui cu ghimbir si ciuperci Shiitake

Ingrediente Supa de pui cu ghimbir si ciuperci Shiitake

 

  • 200g de ciuperci shiitake uscate (cele uscate sunt mult mai preferabile decat cele proaspete in aceasta reteta)
  • 3 cani de apa clocotita
  • 1 pana la 1 1/2 g de coapse de pui, de preferinta cu os, taiate in bucatele
  • 1 bucata (1 inch) de ghimbir proaspat, decojit si taiat in felii foarte subtiri
  • 2 linguri de sos de soia (folositi sos de soia fara gluten pentru versiunea fara gluten)
  • 2 lingurite de zahar
  • Un varf de cutit de sare kosher
  • 1 lingurita de amidon de porumb

Valoare nutritiva

Supa de pui cu ghimbir si ciuperci Shiitake

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 41 % 41 %
  • Carbohidrati 9 % 9 %
  • Calorii 27 % 27 %
Supa de pui cu ghimbir si ciuperci Shiitake

Mod de preparare reteta:

Supa de pui cu ghimbir si ciuperci Shiitake

Se pun la inmuiat ciupercile uscate:

Se inmoaie ciupercile uscate in apa fierbinte timp de 20 de minute. Folositi un bol sau un vas mai mic pentru a tine ciupercile scufundate in apa.

Marinati puiul:

In timp ce ciupercile se inmoaie, amestecati soia, zaharul, sarea si amidonul de porumb intr-un bol mare. Asigurati-va ca nu exista cocoloase de amidon de porumb. Adaugati puiul si ghimbirul in castron, amestecati pentru a le acoperi cu marinata si lasati deoparte.

Taiati ciupercile in felii si adaugati-le la pui:

Cand ciupercile s-au inmuiat, scoateti-le din apa (pastrand lichidul de inmuiere) si taiati-le felii subtiri. Adaugati ciupercile in bolul cu pui. Daca apa de inmuiere are granule in ea, turnati apa de inmuiere printr-o sita cu ochiuri fine, captusita cu un prosop de hartie, intr-un alt bol.

Se fierbe la foc mic:

Puneti amestecul de pui si ciuperci si lichidul de inmuiere a ciupercilor intr-o oala medie si aduceti la fierbere. Reduceti focul la minimum, acoperiti oala si fierbeti usor timp de 25 de minute. Se serveste fierbinte.

Supa de pui cu ghimbir si ciuperci Shiitake
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x