Supa de pui teriyaki cu taietei

Aceasta reteta pentru supa de pui teriyaki cu taietei este o modalitate usoara si intuitiva de a imbogati o supa clasica de pui cu taietei. Maruntiti si prajiti pulpele de pui suculente, apoi reutilizati acel sos bogat in stil teriyaki pentru a construi un bulion bogat si consistent. Imi plac toate texturile din aceasta supa: taieteii udon largi si bok choy-ul crocant si fraged echilibreaza frumos aromele bogate teriyaki.
Supa de pui teriyaki cu taietei

Portii

4 portii

Calorii

425

Vezi altele din:

Timp Preparare:

10 min

 Timp Gatire:

30 min

Timp total

40 min

Despre

Supa de pui teriyaki cu taietei

Ingrediente Supa de pui teriyaki cu taietei

 

  • 1 cana sos de soia cu continut redus de sodiu
  • 1/4 cana zahar brun deschis
  • 1/4 cana mirin
  • 1 lingura ghimbir proaspat ras (de la un bucatel de 5 inci)
  • 2 lingurite usturoi ras (de la 4 cuisoare medii)
  • 1 1/2 kilograme pulpa de pui, fara oase si fara piele
  • 2 pachete (7,1 uncii fiecare) de taietei instant udon
  • 4 cepe verzi medii
  • 3 linguri ulei de struguri, impartit
  • 6 cani supa de pui cu continut redus de sodiu
  • 3 legaturi de bok choy pentru bebelusi, separate in frunze individuale
  • 1 cana ciuperci feliate baby bella sau crimini

Valoare nutritiva

Supa de pui teriyaki cu taietei

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 39 % 39 %
  • Carbohidrati 30 % 30 %
  • Calorii 18 % 18 %
Supa de pui teriyaki cu taietei

Mod de preparare reteta:

Supa de pui teriyaki cu taietei

Marinati puiul:

Amestecati impreuna sosul de soia, zaharul, mirin, ghimbirul si usturoiul intr-un castron mare. Adaugati puiul si amestecati pentru a acoperi. Acoperiti strans cu folie de plastic si puneti in frigider pentru cel putin 20 de minute sau pana la 1 ora (dincolo de asta, concentratia mare de sos de soia poate afecta textura puiului).

In timp ce puiul marinat, gatiti taieteii:

Pregatiti taieteii conform instructiunilor de pe ambalaj.

Taieti taieteii intr-o sita pentru reteta de supa de pui teriyaki cu taietei.

Taiati ceapa verde:

Taiati ceapa verde, separand partile albe si verzi palide de cele verzi inchise; puneti deoparte.

Ceapa verde taiata pe o placa de taiere si impartita intr-un morman de verdeata si un morman de alb pentru reteta de supa de pui teriyaki cu taietei.

Prajiti puiul marinat:

Scoateti puiul din frigider. Asezati o sita sau o strecuratoare mare peste un castron si scurgeti, lasand excesul sa picure. Rezervati 1/4 cana de marinada; aruncati restul marinadei.

Incalziti 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare antiaderenta la foc mediu-mare. Adaugati puiul si gatiti pana cand devine auriu pe ambele parti si un termometru inserat in pui inregistreaza 165°F, 4 pana la 5 minute pe fiecare parte. Transferati intr-un bol mediu.

SFAT SIMPLU!

Datorita continutului ridicat de zahar din marinada teriyaki, este recomandat sa o rumeniti intr-o tigaie antiaderenta pentru a preveni arderea si lipirea.

Construiti bulionul:

Incalziti restul de 1 lingura de ulei intr-un cuptor olandez mare la foc mediu-mare. Adaugati ceapa verde alba si palida; gatiti, amestecand din cand in cand, pana cand devine parfumata si translucida, aproximativ 1 minut. Adaugati 1/4 cana de marinada rezervata in cuptorul olandez. Gatiti, amestecand din cand in cand, pana cand sosul se ingroasa, aproximativ 2 minute. Adaugati treptat supa, amestecand constant, pana se combina. Aduceti la fierbere la foc mare.

Maruntiti puiul:

In timp ce bulionul incepe sa fiarba, maruntiti puiul in bucati de dimensiunea unei inghitituri folosind doua furculite. Adaugati puiul maruntit si sucurile acumulate in cuptorul olandez si aduceti din nou la fierbere la foc mediu.

Gatiti bok choy si ciuperci:

Adaugati bok choy si ciupercile in cuptorul olandez si acoperiti. Reduceti caldura la un clocot la foc mediu; gatiti, acoperit, pana cand tijele de bok choy si ciupercile sunt moi, 3 pana la 5 minute.

Adaugati taieteii si serviti:

Adaugati taieteii gatiti in cuptorul olandez si amestecati pentru a combina. Impartiti supa in 4 boluri, presarati cu ceapa verde inchisa si serviti.

Puteti depozita supa intr-un recipient ermetic timp de pana la 4 zile sau o puteti congela timp de pana la 3 luni.

Va place reteta reteta? Lasati-mi un comentariu mai jos!

Supa de pui teriyaki cu taietei
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x