Tigaie de paste cu pui toscana

Aceasta tigaie de paste cu pui toscan, rapida si usoara, este o mancare de taitei intr-un singur vas, facuta cu ingrediente simple, dar aromate. Pieptul de pui marinat este amestecat cu spaghete fragede, rosii, anghinare, masline, parmezan proaspat ras si ierburi aromatice. Este masa perfecta si usoara pentru o zi din timpul saptamanii!
Tigaie de paste cu pui toscana

Portii

4 portii

Calorii:

633

Timp Preparare:

25 min

 Timp Gatire:

25 min

Timp total

50 min

Despre

Tigaie de paste cu pui toscana

Ingrediente Tigaie de paste cu pui toscana

 

Pentru marinata

  •  1/4 cana de ulei de masline
  • 1 lingurita de sare kosher
  • 1/2 lingurita de piper negru macinat
  • 1/2 lingurita de condimente italiene uscate

 Pentru pui:

  • 1 1/2 bucati de piept de pui dezosat, fara piele si fara os
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 2 cani de rosii cherry (aproximativ 2 cani), taiate in jumatate
  • 1 lingura de usturoi tocat marunt
  • 200g de spaghete
  • 1/2 lingurita de sare kosher
  • 1 cana de inimi de anghinare marinate in patru, scurse
  • 1/3 cana de masline Kalamata, fara samburi si taiate felii
  • 1/4 cana de branza parmezan rasa
  • 6 frunze de busuioc, taiate felii subtiri
  • 2 lingurite de patrunjel proaspat tocat (optional)

Valoare nutritiva

Tigaie de paste cu pui toscana

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 60 % 60 %
  • Carbohidrati 27 % 27 %
  • Calorii 63 % 63 %
Tigaie de paste cu pui toscana

Mod de preparare reteta:

Tigaie de paste cu pui toscana

Se marineaza puiul:

Intr-un castron mic, combinati 1/4 cana de ulei de masline, 1 lingurita de sare, 1/2 lingurita de piper si condimentele italiene. Taiati fiecare piept de pui in jumatate cu cutitul paralel cu plansa de taiat, ca si cum i-ati unge cu unt, dar apoi taiati pana la capat pentru a crea doua jumatati separate. Asezati puiul intr-un vas putin adanc. Turnati marinada peste pui, intoarceti pentru a acoperi uniform. Lasati sa stea timp de 15 minute inainte de a gati.

Gatiti puiul:

Se incalzeste o tigaie mare cu laturi inalte sau o tigaie pentru sarat la foc mediu-mare. Adaugati 2 linguri de ulei de masline. Odata ce uleiul este incins, adaugati puiul. Gatiti pana cand puiul este auriu si complet gatit, aproximativ 6-8 minute pe fiecare parte.

Transferati puiul pe o planseta de taiat pentru a se odihni in timp ce gatiti pastele.

Gatiti pastele:

Adaugati rosiile, usturoiul, spaghetele, 4 cani de apa si 1/2 lingurita de sare in tigaie. Se aduce la fierbere la foc mare. Gatiti si amestecati frecvent, pana cand pastele sunt fragede si apa s-a evaporat in mare parte – aproximativ 9 pana la 11 minute. Doriti sa aveti o cantitate mica de apa in tigaie pentru a crea un sos usor.

Adaugati mai multa apa daca este necesar, cate 1/2 cana pentru paste mai moi. Opriti focul.

Se termina si se amesteca:

Se taie puiul in felii groase de 1/4 de inch. Se adauga inimile de anghinare, maslinele, parmezanul, puiul feliat si busuiocul. Se amesteca pentru a se combina. Daca doriti un sos mai gros, puteti adauga 1 sau 2 linguri de unt. Gustati si asezonati cu mai multa sare si piper, dupa cum doriti.

Se serveste:

Se orneaza pastele cu patrunjel, apoi se impart in farfurii si se servesc calde.

Tigaie de paste cu pui toscana
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x