Tincturile din plante. Bune sau nu?

tincturi

Tincturile sunt o modalitate convenabila de a oferi puterea de vindecare organismului prin utilizarea  ierburilor rapid si usor.

Ce este o Tinctura?

O tinctura este un preparat lichid obtinut prin inmuierea unei plante medicinale timp de cateva saptamani intr-un amestec de alcool si apa. Prin acest proces, alcoolul extrage substante chimice din materialul vegetal pe care apa singura nu le poate face, creand un extract concentrat din plante. Alcoolul actioneaza si ca un conservant, oferind solutiei o durata lunga de valabilitate. Solutia este apoi strecurata pentru a indeparta resturile, iar extractul lichid este imbuteliat pentru consum.

Raportul de rezistenta al tincturii si continutul de alcool

Concentratia tincturii este de obicei mentionata pe eticheta sub forma unui raport de extractie, de exemplu, 1:3. Aceasta inseamna ca au folosit o parte de planta pentru fiecare trei parti de lichid. Cu alte cuvinte, un kilogram de planta a fost inmuiat in trei litri de solutie. Deoarece solutia este de obicei facuta dintr-un amestec de apa si alcool, procentul de alcool folosit este, de asemenea, prezentat pe etichete. De exemplu, 45% volum inseamna 45% alcool, 55% apa.

tincturi

Ce procent de planta este intr-o tinctura?

Adesea sunt intrebata cat procent dintr-o planta este intr-o tinctura. Si, desi poate parea o intrebare simpla, nu are un raspuns simplu.

Unele variante de luat in considerare includ:

  • durata procesului de inmuiere
  • fiecare planta reactioneaza diferit in solutia de alcool si apa, in functie de componenta sa chimica intrinseca
  • preparatul final este un extract concentrat de planta, care poate include cantitati variate de drojdie ale plantei reale.

 Prin urmare, este imposibil de masurat cat de multa planta este prezenta in preparatul final fara teste de laborator adecvate.

Cum sa utilizezi o tinctura

Tincturile in general vin cu o pipeta sau un picurator, care, cand este plin, masoara la 1 ml sau aproximativ 20 de picaturi.

Deoarece tincturile sunt concentrate, trebuie sa iei doar o cantitate mica. Si, desi recomand intotdeauna sa discuti cu un medic sau cu un nutritionist pentru sfaturi despre cat de mult sa iei pentru diferite afectiuni, utilizarea sugerata care este mentionata pe eticheta este de obicei intre 2 ml si 3 ml pana la trei ori pe zi.

Fiind sub forma lichida, constituentii chimici ai plantei intra rapid in fluxul sanguin.

Tincturile pot fi luate in putina apa sau suc. Pentru copii sau cei care doresc sa evite alcoolul, adaugati tinctura in apa clocotita si lasati timp de zece minute, ceea ce permite ca cea mai mare parte a alcoolului sa se evapore.

Modul de viata sanatos, alaturi de un aport constant de vitamine si minerale joaca un rol cheie in mentinerea unei sanatati de fier. Ori de cate ori ne simtim coplesiti de stres, lipsa de somn, kilograme in plus si de probleme de sanatate este momentul sa luam atitudine si sa aducem cateva schimbari in modul nostru de viata.

Tincturile sunt ceva ce ai vrea sa incerci? Sau ai ceva tincuri prefera. Daca da lasa-mi un comentariu. 

 

tincturi
r

De Retinut !!!

Recomandarea mea este  ca sa consultati  medicul si/sau nutritionistul atunci cand decideti  sa  aduceti  modificari  in  alimentatie si/sau medicamentatia folosita in mod uzual.  Informatiile din acest articol si din acest site, sunt provenite din experienta  personala si/sau  sursele (daca este cazul) enuntate in articol.  Aceste sfaturi nu inlocuiesc recomandarile unui medic curant. 

Nota: Este posibil sa castig un comision atunci cand cumparati prin accesarea link-urilor de afiliere de pe site-ul meu, fara costuri suplimentare pentru dvs. Acest lucru nu afecteaza independenta mea editoriala.

0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x