Tocana de vita irlandeza

O tocana de vita excelenta si consistenta de inspiratie irlandeza, preparata cu usturoi, bulion, Guinness, vin rosu, cartofi, morcovi si ceapa.
Tocana de vita irlandeza

Portii

4 portii

Calorii:

725

Timp Preparare:

25 min

 Timp Gatire:

110 min

Timp total

135 min

Despre

Tocana de vita irlandeza

Ingrediente Tocana de vita irlandeza

 

  • 1-1/4 de kilogram de carne de vita de tocana de vita
  • 3 lingurite de sare, sau mai multa dupa gust
  • 1/4 cana de ulei de masline extravirgin
  • 6 catei de usturoi, tocati marunt
  • 4 cani de bulion de vita
  • 2 cani de apa
  • 1 cana de stoc de vita
  • 1 cana de vin rosu consistent
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura de cimbru uscat
  • 1 lingura de sos Worcestershire
  • 2 frunze de dafin
  • 2 linguri de unt
  • 1 kg de cartofi rosii ideal
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 3 pana la 4 morcovi sau pastarnac
  • 1/2 lingurita de piper negru proaspat macinat
  • 2 linguri de patrunjel proaspat tocat

Valoare nutritiva

Tocana de vita irlandeza

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 36 % 36 %
  • Carbohidrati 71 % 71 %
  • Calorii 29 % 29 %
Tocana de vita irlandeza

Mod de preparare reteta:

Tocana de vita irlandeza

Se rumeneste carnea de vita:

Se presara aproximativ o lingurita de sare peste bucatile de carne de vita. Se incalzeste uleiul de masline intr-o oala mare (6-8 litri), cu fundul gros, la foc mediu-mare.

Uscati carnea de vita cu prosoape de hartie si, lucrand pe rand, adaugati carnea de vita (nu aglomerati tigaia, pentru ca altfel carnea se va aburi si nu se va rumeni) si gatiti, fara a amesteca, pana cand se rumeneste bine pe o parte, apoi folositi clestele pentru a intoarce bucatile si a le rumeni pe o alta parte.

Rumeniti toate cuburile de vita pentru tocanita irlandeza de vita

Intoarceti cuburile de carne de vita si rumeniti-le pe a doua parte pentru reteta irish beef stew

Se adauga usturoiul si se rumeneste, apoi se adauga bulionul, apa, Guinness, vinul, pasta de tomate, zaharul, cimbrul Worcestershire, frunzele de dafin, se fierbe:

Adaugati usturoiul in oala cu carne de vita si sotati-l 30 de secunde sau pana cand este parfumat. Se adauga stocul de vita, apa, Guinness, vinul rosu, pasta de tomate, zaharul, cimbrul, sosul Worcestershire si frunzele de dafin. Se amesteca pentru a se combina.

Aduceti amestecul la fierbere. Reduceti focul la cel mai mic nivel, apoi acoperiti si gatiti la foc mic timp de 1 ora, amestecand ocazional.

Fierbeti la foc mic carnea de vita pentru reteta irish beef stew

Se soteaza ceapa, morcovii intr-o tigaie separata:

In timp ce oala cu carne si bulion fierbe, topiti untul intr-o alta oala la foc mediu. Adaugati ceapa si morcovii. Se soteaza ceapa si morcovii pana cand ceapa devine aurie, aproximativ 15 minute. Dati deoparte pana cand tocanita de vita de la pasul 2 a fiert la foc mic timp de o ora.

Gatiti ceapa si morcovii separat pentru reteta de tocana de vita

Adaugati ceapa, morcovii, cartofii in tocanita de vita, fierbeti la foc mic:

Adaugati ceapa, morcovii si cartofii in tocanita de vita. Se adauga piper negru si doua lingurite de sare. Se fierbe la foc mic, fara capac, pana cand legumele si carnea de vita sunt foarte fragede, aproximativ 40 de minute. Aruncati frunzele de dafin. Inclinati cratita si indepartati cu lingura excesul de grasime.

Transferati tocanita in boluri de servire. Mai adaugati sare si piper dupa gust. Presarati cu patrunjel si serviti.

Fierbeti la foc mic tocanita de vita cu morcovii, ceapa si cartofii pana cand legumele si carnea de vita sunt fragede.

Tocana de vita irlandeza
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x