Tort Tiramisu

Acest Tort Tiramisu este alcatuit din straturi de piscoturi aromate cu espresso si umplute cu crema irezistibila de cremoasa de mascarpone. Apropo, ai incercat tiramisu-ul meu?
tort tiramisu

Portii

10 portii

Calorii:

640

Vezi altele din:

Timp Preparare:

30 min

 Timp Gatire:

5 min

Timp total

35 min

Despre

tort tiramisu

Ingrediente reteta Tort Tiramisu

Blat:

  • piscoturi Boromir 400g

Siropul de cafea

  • 3/4 cafea espresso fierbinte sau cafea foarte tare
  • 2 linguri de coniac
  • 2 Linguri zahar pudra

Crema

  • 200g branza marscapone
  • 1 cana de zahar pudra
  • 3 lingurite de esenta de vanilie
  • 350 smantana pentru frisca
  • cacao neagra pentru ornat

Valoare nutritiva

Tort Tiramisu

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 7% 7%
  • Carbohidrati 21% 21%
  • Calorii 20% 20%
tort tiramisu

Mod de preparare reteta:

Tort Tiramisu

Pregatirea si prepararea 

Incepem cu crema . Intr-un bol se pun frisca, mascarpone (ambele reci de la frigider) fiola de esenta 3 lingurite de esenta de vanilie si 3-4 linguri zahar pudra. Se mixeaza usor pentru cateva secunde. Se continua mixarea pana se obtine o crema ferma, pufoasa, teapana, buna pentru ornat. Daca este cazul puteti adauga un plic/doua intaritor pentru frisca, dar daca folositi ingrediente de calitate, crema nu va necesita acest adaos.

O data ce crema este gata, pregatin o cafea concentrata, o lasam sa se raceasca putin si adaugam in ea coniacul  sau  Amaretto (dupa preferinte)

Pregatim un platou peste care se pune un inel de tort sau se foloseste o forma de tort rotunda cu pereti  detasabili

Apoi incepem aranjarea portului.  Se aseaza piscoturi de jur imprejur, acoperind complet suprafata apoi se insiropeaza usor cu cafea. Intindem 1/4 din cantitatea de crema, se pun piscoturi, se insiropeaza si iar se intinde 1/4 crema.Apoi presaram cacao deasupra, pe toata suprafata. Dupa cel de-al treilea strat de piscoturi, se insiropeaza si cu ajutorul unui pos la care se ataseaza un dui rotund, se spriteaza crema ramasa. Iar presaram cacao.

Mie cu cantitatile de mai sus mi-au ajuns perfect cantitatile.🙂

Se pudreaza Tortul Tiramisu cu cacao si se da la rece pentru cateva ore.

Se scoate inelul sau forma si se leaga piscoturile cu o banda pentru decor. Nu este neaparat insa pentru un plus de frumusete se practica, piscoturile se insiropeaza de la crema si se leaga bine de tort si fara, dar arata bine la aspect, mai ales daca-l faci cadou.

Se portioneaza cu un cutit ascutit care se sterge cu o carpa umeda dupa fiecare felie. Se taie felii generoase, cuprinzand in felie 2-3 piscoturi din laterala.

Este un tort simplu , cu putine ingrediente insa foarte de efect , si de gust,  vaaai , nu are rost sa mai zic.  Aaa da , se  prepara si extrem de usor fata de alte  torturi sau chiar prajituri.  Treebuie neaparat sa il incercati si voi daca nu l-ati incercat pana acum. kiss

tort tiramisu
tort tiramisu

Nota: Este posibil sa castig un comision atunci cand cumparati prin accesarea link-urilor de afiliere de pe site-ul meu, fara costuri suplimentare pentru dvs. Acest lucru nu afecteaza independenta mea editoriala.

0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x