Tot ce stiu despre gatitul orezului l-am invatat de la Alton Brown

Cum se gateste orezul pe aragaz

In ciuda anilor de experienta care ii am in domeniul culinar, am petrecut majoritatea anilor mancand orez slab gatit. Am ars orez, l-am gatit prea mult in rice cooker si, in cazul fiecarui vas de orez brun, am gatit fiecare boaba intr-un mod care nu putea fi fixat. Apoi am participat la niste webinarii a lui Alton Brown.

gatitul corect al orezului
gatitul corect al orezului

Smart Trick de la Alton Brown pentru prepararea orezului mai repede

Majoritatea retetelor de orez alb sau brun simplu necesita sa aduci apa la fierbere, sa adaugi orezul, apoi sa reduci focul si sa gatesti orezul pana cand apa este absorbita. Unele metode necesita gatirea orezului, cum ar fi pastele, fierberea si apoi scurgerea. Atat Orezul brun al lui Alton, cat si orezul alb intr-o gramada solicita opusul: fierbe mai intai apa si apoi adaug-o la orez in oala sau tigaie. Acest lucru reduce apa necesara si reduce timpul de gatire pentru unele soiuri de orez la jumatate. Ambele metode ale lui Brown, care incep cu fierberea apei, produc orez untos, parfumat si pufos, cu mai putina agitatie.

In cazul orezului brun al lui Alton, apa clocotita este adaugata la un vas de copt cu orez, care este apoi acoperit si copt. Orezul rezultat este perfect plin si fraged, fara a trebui sa tinda sa se gateasca sau sa se scurga (cum ar fi pastele) dupa gatit. Am extins aceasta reteta pentru pregatirea meselor si am gatit-o in orice situatie.

Cu toate acestea, Alton’s Rice in a Rush este adevaratul showstopper – o reteta pe care o recomand oricui crede ca nu poate gati orez, deoarece nu da gres niciodata. In timp ce apa pentru orez clocoteste, calesti orezul nefiert in putin ulei. Adaugi apa clocotita la orezul fierbinte, rezulta multa pulverizare si apoi se pune capacul si orezul se gateste expert in mai putin timp decat metodele traditionale!

alton brown reteta orez gatit perfect
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x