Trucul Usor pentru a Elimina Mirosul de Usturoi de pe Maini
Este singura metoda pe care am descoperit ca functioneaza. Iubesc usturoiul. Cand o reteta cere un catel sau doi, de obicei ma gasesti adaugand extra. Adesea am borcane cu usturoi confit, usturoi murat si usturoi copt in frigider. Pe cat de mult imi place, pe atat urasc mirosul pe care il lasa pe degete si pe respiratie. Nu am nevoie sa fiu reamintit din nou si din nou de masa pe care am mancat-o cu atatea ore in urma.
Desi nu am nimic nou de adaugat la discutia despre mirosul de usturoi (tactica mea este de obicei clatirea gurii si guma de cuisoare), am gasit solutia pentru mainile cu miros de usturoi. Din fericire, nu costa nimic.
Trucul Meu pentru a Elimina Mirosurile de Usturoi
De fiecare data cand zdrobesc sau tocesc usturoi, imi clatesc sucurile si intind mainile catre cea mai apropiata bucata de metal. Nu ai nevoie de echipament special – sansele sunt ca ai destule in bucataria ta. O privire rapida in jurul bucatariei mele dezvaluie un frigider din otel inoxidabil, masina de spalat vase, ceainic si chiuveta, precum si cutite de bucatarie.
Singurul truc este ca mainile trebuie sa fie ude. Freaca-ti mainile umede, concentrandu-te pe degete, inainte si inapoi pe suprafata metalica. Clateste din nou (sau mai bine, spala-te cu sapun), si da o mirosire. Daca tot simti un miros de usturoi, repeta, frecand mai temeinic de data aceasta.
De obicei, folosesc lateralele chiuvetei mele de bucatarie daca e curata, sau pe lateralele unui cutit de bucatarie. Astfel, nu las pete ciudate peste toate aparatele mele. Daca folosesti un cutit, foloseste unul mare si freaca-ti degetele aproape de maner pe partea plata pentru a te asigura ca nu te tai.
Daca ajungi sa-ti stergi mainile pe frigider sau aragaz, doar sterge aparatul cu un servet curat dupa aceea si nimeni nu va sti.
NU ASTEPTA PREA MULT
Am observat ca timpul joaca un rol in mirosul persistent al mainilor. Cu cat astepti mai mult sa scapi de orice reziduu de usturoi sau ceapa, cu atat este mai greu sa-l indepartezi. Nu imposibil – trucul meu inca va functiona – dar este mult mai usor sa indepartezi mirosurile de usturoi daca o faci mai devreme decat mai tarziu.
De ce functioneaza?
Din pacate, comunitatea stiintifica este ocupata rezolvand probleme mai mari, asa ca nu exista studii recenzate de alti experti disponibile pentru a explica stiintific. Se crede in general ca compusii sulfurici care cauzeaza mirosul lasat pe maini de usturoi se leaga de moleculele din aliajul metalic, transferandu-le de la tine la otelul inoxidabil.
Este singura metoda pe care am descoperit-o vreodata ca functioneaza. Am chiar si o bara din otel inoxidabil langa chiuveta care face frecarea mirosului de usturoi (si de ceapa si ardei iute) o briza. Are forma unei bari de sapun si este mai usor de manevrat.
Data viitoare cand toci, zdrobesti sau tai usturoi, incearca acest sfat.