Uleiuri sanatoase pentru organism

Primesc multe intrebari legat de despre ingredientele cu care aleg sa gatesc. Oamenii sunt deosebit de curiosi cu privire la grasimile si uleiurile pe care le selectez si de ce le aleg pe cele pe care le folosesc. Inainte de a incepe, ar trebui sa mentionez ca folosesc o gama larga de grasimi si uleiuri la gatit si incerc sa le folosesc in mod echilibrat in raport cu restul dietei mele.

Grasimile si uleiurile care imi place sa le folosesc pentru uz culinar indeplinesc aproape intotdeauna cateva criterii.

uleiuri sanatoase
uleiuri sanatoase

Despre uleiuri si grasimi

Acestea sunt adesea facute prin simpla presare a uleiului dintr-un fruct, nuca, seminte sau legume. In toate cazurile vorbim despre grasimi si uleiuri pe care culturile antice le folosesc de sute / mii de ani in metodele lor traditionale de gatit. Si, in cele din urma, vreau ca grasimile si uleiurile mele sa mirosa si sa de-a o aroma speciala ingredientelor sursa din care sunt facute. Pe scurt, imi plac grasimile si uleiurile naturale si minim prelucrate. Daca nu pot explica pur si simplu cum este produs un ulei, nu il folosesc.

In ceea ce priveste dezbaterea grasimilor bune impotriva grasimilor rele, sunt mult mai inclinata in acest moment sa am incredere in ceea ce mama natura ne-a oferit si sa raman departe de grasimile si uleiurile pe care dezvoltatorii de produse le-au conceput sa le comercializeze. Cand cumperi uleiuri, pune-ti urmatoarele intrebari. Este acest ulei organic si nerafinat? Miroase si are gustul sursei din care provine? Si poate rezista la temperatura dorita?

Cateva grasimi / uleiuri cu care imi place sa gatesc:

Unt: Untul organic cultivat are un gust diferit de orice altceva, se topeste pe partea din spate a limbii si aroma sa laptoasa “danseaza in nas”, reconfortandu-ti toate simturile. Aceasta este una dintre cele mai bune grasimi pentru coacere. Ca si in cazul oricaror produse lactate pe care le cumperi, asigura-te ca provin de la producatori care utilizeaza practici organice durabile. Untul, iaurtul si laptele nu ar trebui sa contina hormoni artificiali si antibiotice straine, iar animalele ar trebui crescute in conditii umane. Aceste produse sunt mai bune pentru tine, mai bune pentru planeta si mai bune pentru animale.

Uleiul de cocos este o grasime saturata naturala de lux, solida la temperatura camerei. Mirosul uleiului de cocos pur, nerafinat este tropical, bogat si invaluitor. Multi oameni stau departe de uleiul de cocos datorita reclamei proaste pe care a obtinut-o de-a lungul anilor pentru ca are un continut ridicat de grasimi saturate, dar uleiul de cocos virgin parfumat, nerafinat, natural se potriveste tuturor criteriilor pe care le caut intr-un ingredient bun.

Recomandarile Mele

Vezi sortimentele de ulei de cocos de pe Vegis.ro

Ulei de masline: daca locuiesti intr-o regiune in care sunt cultivate masline, este posibil sa ai norocul sa gasesti ulei de masline extravirgin local proaspat pe piata fermierilor locali. Cauta la micii producatori care isi preseaza maslinele la rece. Uleiul poate varia de la auriu si untos pana la iarba si verde, asa ca asigura-te ca probezi gama de arome disponibile.
Ulei de Masline Extra Virgin Kalamata 500ml SOLARIS

Recomandarile Mele

Eu folosesc Ulei de Masline Extra Virgin Kalamata 500ml SOLARIS de pe Vegis.ro

Vezi mai multe informatii si pret pe Vegis.ro

Uleiul de susan: oamenii au apreciat mult timp acest ulei pentru aroma sa distincta si profilul nutritiv bogat. Acest ulei popular este de obicei disponibil in doua soiuri: simplu si prajit. Folosesc ulei de susan simplu pentru a gati atunci cand untul clarificat sau uleiul de masline nu sunt potrivite. Uleiul de susan prajit joaca un rol esential in multe retete asiatice si are un loc special si in bucataria mea. Emite o aroma de nuci imediat recunoscuta si este perfect ca si condiment pe orice, de la boluri de taitei pana la salate. Preferatul meu este Uleiul de Susan de la Solaris :).

Cateva uleiuri de accent / finisare care imi plac:

ulei sanatos pentru gatit
ulei sanatos pentru gatit
Ulei de arahide: Incep sa vad ocazional ulei de arahide organic, nerafinat, de vanzare. Uleiurile bune de arahide pe care le-am intalnit miros a nuci prajite delicioase, parfumate si calde. Aroma acestui ulei poate varia de la destul de neutra la cea pura. Obisnuiam sa evit toate produsele cu arahide neorganice dupa ce am citit despre aplicarea chimica intensiva actiuni utilizate pe culturile de arahide pentru a indeparta bolile si daunatorii.

 Ulei de fistic: un premiu culinar si la un pret corespunzator, uleiul de fistic are o bogata aroma dulce de fistic si culoare verde intens. Il folosesc in preparate fara caldura, inclusiv tartine, sosuri si salate.

Ulei de seminte de dovleac: de culoarea chihlimbarului profund, uleiul de seminte de dovleac are exact gustul semintelor din care este presat. E grozav stropit peste supele de dovleac de iarna, cu cereale integrale, umpluturi si blaturi sarate. Uleiul de dovleac este tolerant la caldura medie-mica, dar eu il prefer pentru condimentare, nu pentru gatit.

Ulei din Seminte de Dovleac Presat la Rece 250ml HERBAVIT

Recomandarile Mele

Eu folosesc Ulei din Seminte de Dovleac Presat la Rece HERBAVIT de pe Vegis.ro

Vezi mai multe informatii si pret pe Vegis.ro

Ulei de nuc: un delicios tratament, uleiul de nuca bogat si parfumat este o alta sursa buna de acizi grasi omega-3 si este perfect pentru stropirea salatelor, risotto si legume prajite – si lista poate continua.
Ulei de Nuca Presat la Rece 100ml HERBAVIT

Recomandarile Mele

Eu folosesc Ulei de Nuca Presat la Rece HERBAVIT de pe Vegis.ro

Vezi mai multe informatii si pret pe Vegis.ro

uleiuri sanatoase

Grasimi si uleiuri pe care nu le folosesc:

uleiuri nesanatoase
uleiuri nesanatoase

Majoritatea uleiurilor sau grasimilor pe care nu le folosesc pur si simplu nu indeplinesc criteriile pe care le-am explicat la inceputul acestei pagini. De exemplu, canola, margarina si o multime de alte uleiuri esueaza intr-un punct sau altul. Fac tot posibilul sa evit alimentele si produsele care le folosesc ca ingredient si evit sa le depozitez in camara.

Cateva alte reguli generale. Foloseste-ti nasul ca prima linie de aparare. Daca uleiurile miros vreodata de ranced, arunca-le. Cumpara uleiuri de cea mai buna calitate, pastreaza-le cu atentie si incalzeste-le doar pana cand sunt parfumate. Nasul imi spune in mod obisnuit cand o grasime sau un ulei se incalzeste prea mult si am constatat ca folosirea oalelor si a tigailor cu fund gros de inalta calitate faciliteaza controlul caldurii.

O ultima nota secundara de retinut, multe restaurante gatesc cu uleiuri vegetale cele mai ieftine, de cea mai mica calitate, partial hidrogenat. In acest moment, majoritatea restaurantelor nu trebuie sa dezvaluie nivelurile de grasimi folosit in mancarea lor, asa ca sa nu iti fie teama sa intrebi ce folosesc ca mediu de gatit sau ca baza de sos pentru salata.

Iubesc  ce consum sa fie sanatos.

Tu ce alegi?

ulei sanatos

Nota: Este posibil sa castig un comision atunci cand cumparati prin accesarea link-urilor de afiliere de pe site-ul meu, fara costuri suplimentare pentru dvs. Acest lucru nu afecteaza independenta mea editoriala.

Imi place mancarea buna la nebunie, de aceea iubesc sa gatesc Ador felurile de mancare bine gatite, special pentru nevoile si pe gustul meu. Acasa imi gatesc tot ce am pofta si imi place sa mananc sanatos. In plus, am primit foarte multe complimente pentru mancarurile pe care le-am gatit pentru familia mea si pentru prieteni.

Da, imi place sa fiu eu. Fiecare om este unic in felul sau. Eu sunt fericita ca sunt EU cu tot ceea ce tine de mine si ma face unica. Ma simt excelent in pielea mea si nu mi-as dori vreodata sa fiu altcineva decat cea care sunt acum. Si ador sa fiu ceea ce ma face sa fiu eu.

Written by Cristiana

0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x