Vegan Queso (preparat American)
Timp Preparare:
5 min
Timp Gatire:
25 min
Timp total
30 min
Despre
Ingrediente reteta Vegan Queso
- 1/4 cana de bucati de caju
- 1 cana de apa clocotita
- 1 lingura de ulei de avocado
- 1 catel de usturoi, tocat marunt sau presat
- 1/2 cana de ceapa galbena, taiata in cubulete
- 1 ardei iute, fara seminte si taiat in cubulete
- 1 morcov, taiat cubulete
- 1/2 lingurita de sare kosher
- 1/2 lingurita de pudra de chili
- 1/8 lingurita de turmeric macinat
- 1 cana de bulion de legume cu continut scazut de sodiu
- 1/2 kilogram de cartofi aurii, curatati de coaja si taiati in cubulete
- 2 lingurite de drojdie nutritiva
- 1 lingura de suc proaspat de lime
Pentru a servi
- 1/2 cana de pico de gallo, pentru garnitura, plus mai mult pentru servire
- Chipsuri de tortilla
Pentru dressing
- 6 linguri de tahini
- 6 linguri de apa
- 2 linguri de sos de soia
- 2 linguri de ulei de susan prajit
- 1 lingura de otet de orez
- 1 lingurita de miere
- 2 lingurite de ghimbir
- 2 lingurite de usturoi
- 1/2 lingurita de sare
Valoare nutritiva
Vegan Queso
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 3 %
- Carbohidrati 19 %
- Calorii 7 %
Mod de preparare reteta:
Vegan Queso
Pregatirea si prepararea
Se pune la inmuiat caju:
Intr-un bol mic, turnati apa clocotita peste caju. Se lasa deoparte.
Gatiti legumele:
Intr-o cratita de 3 litri, incalziti uleiul de avocado la foc mediu. Adaugati usturoiul, ceapa, jalapeńo si morcovul si sotati-le, aproximativ 4 minute – usturoiul si ceapa ar trebui sa inceapa sa se rumeneasca si sa se prajeasca putin, dar nu vreti sa lasati usturoiul sa se arda. Adaugati sarea, pudra de chili si turmericul si mai sotati inca un minut.
Adaugati bulionul si cartofii:
Adaugati bulionul si cartofii, aduceti pana la fierbere si continuati sa gatiti la foc mediu, neacoperit, timp de 10 minute, pana cand cartofii sunt foarte fragezi, iar bulionul s-a redus cam la jumatate.
Adaugati ingredientele in blender:
Adaugati amestecul din cratita intr-o carafa de blender. Folositi o lingura cu fanta pentru a transfera bucatile de caju in blender, apoi adaugati 1/4 cana din apa de inmuiere a caju. Rezervati restul in cazul in care aveti nevoie de mai mult pentru a pune in functiune blenderul. Adaugati drojdia nutritiva si sucul de lime in blender.
Adaugati. caju in blender pentru queso vegan.
Amestecati queso:
Amestecati la viteza mare timp de aproximativ 1 minut, pana cand queso este foarte omogen, adaugand mai multa apa de inmuiere a cajuanelor daca este necesar (de obicei, este nevoie de inca 1/4 de cana sau cam asa ceva pentru ca eu sa obtin o consistenta curgatoare, asemanatoare branzei nacho). Gustati pentru asezonare, adaugand mai multa sare daca este necesar.
Se orneaza si se serveste:
Transferati queso intr-un bol de servire. Serviti cald, cu chipsuri tortilla si mai multa salsa alaturi.