Vegan Queso (preparat American)

Fii eroul zilei de joc cu acest queso vegan lipicios si delicios! Da, ati auzit bine, este vegan (nu veti simti lipsa branzei). In timp ce cuvantul queso se traduce direct din spaniola in engleza prin "branza", aici se refera la o baie de branza, servita fierbinte si topita.
Vegan Queso

Portii

6 portii

Calorii:

143

Timp Preparare:

5 min

 Timp Gatire:

25 min

Timp total

30 min

Despre

Vegan Queso

Ingrediente reteta Vegan Queso

  • 1/4 cana de bucati de caju
  • 1 cana de apa clocotita
  • 1 lingura de ulei de avocado
  • 1 catel de usturoi, tocat marunt sau presat
  • 1/2 cana de ceapa galbena, taiata in cubulete
  • 1 ardei iute, fara seminte si taiat in cubulete
  • 1 morcov, taiat cubulete
  • 1/2 lingurita de sare kosher
  • 1/2 lingurita de pudra de chili
  • 1/8 lingurita de turmeric macinat
  • 1 cana de bulion de legume cu continut scazut de sodiu
  • 1/2 kilogram de cartofi aurii, curatati de coaja si taiati in cubulete
  • 2 lingurite de drojdie nutritiva
  • 1 lingura de suc proaspat de lime

    Pentru a servi

    • 1/2 cana de pico de gallo, pentru garnitura, plus mai mult pentru servire
    • Chipsuri de tortilla 

    Pentru dressing

    • 6 linguri de tahini
    • 6 linguri de apa
    • 2 linguri de sos de soia
    • 2 linguri de ulei de susan prajit
    • 1 lingura de otet de orez
    • 1 lingurita de miere
    • 2 lingurite de ghimbir
    • 2 lingurite de usturoi
    • 1/2 lingurita de sare

    Valoare nutritiva

    Vegan Queso

    Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

    • Proteine 3 % 3 %
    • Carbohidrati 19 % 19 %
    • Calorii 7 % 7 %
    Vegan Queso

    Mod de preparare reteta:

    Vegan Queso

    Pregatirea si prepararea

    Se pune la inmuiat caju:

    Intr-un bol mic, turnati apa clocotita peste caju. Se lasa deoparte.

    Gatiti legumele:

    Intr-o cratita de 3 litri, incalziti uleiul de avocado la foc mediu. Adaugati usturoiul, ceapa, jalapeńo si morcovul si sotati-le, aproximativ 4 minute – usturoiul si ceapa ar trebui sa inceapa sa se rumeneasca si sa se prajeasca putin, dar nu vreti sa lasati usturoiul sa se arda. Adaugati sarea, pudra de chili si turmericul si mai sotati inca un minut.

    Adaugati bulionul si cartofii:

    Adaugati bulionul si cartofii, aduceti pana la fierbere si continuati sa gatiti la foc mediu, neacoperit, timp de 10 minute, pana cand cartofii sunt foarte fragezi, iar bulionul s-a redus cam la jumatate.

    Adaugati ingredientele in blender:

    Adaugati amestecul din cratita intr-o carafa de blender. Folositi o lingura cu fanta pentru a transfera bucatile de caju in blender, apoi adaugati 1/4 cana din apa de inmuiere a caju. Rezervati restul in cazul in care aveti nevoie de mai mult pentru a pune in functiune blenderul. Adaugati drojdia nutritiva si sucul de lime in blender.

    Adaugati. caju in blender pentru queso vegan.

    Amestecati queso:

    Amestecati la viteza mare timp de aproximativ 1 minut, pana cand queso este foarte omogen, adaugand mai multa apa de inmuiere a cajuanelor daca este necesar (de obicei, este nevoie de inca 1/4 de cana sau cam asa ceva pentru ca eu sa obtin o consistenta curgatoare, asemanatoare branzei nacho). Gustati pentru asezonare, adaugand mai multa sare daca este necesar.

    Se orneaza si se serveste:

    Transferati queso intr-un bol de servire. Serviti cald, cu chipsuri tortilla si mai multa salsa alaturi.

    Vegan Queso
    0
    Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x