Vin fiert – Reteta clasica
Timp Preparare:
10 min
Timp Gatire:
40 min
Timp total
50 min
Despre
Ingrediente reteta Vin fiert
- 2 clementine
- 1 lamaie
- 200 g zahar tos
- 6 cuisoare intregi
- 1 baton de scortisoara
- 3 frunze de dafin proaspete
- 1 nucsoara intreaga, pentru ras
- 1 pastaie de vanilie
- 2l de vin rosu sec
- 2 bucati anason stelat
Valoare nutritiva
Vin fiert
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 0%
- Carbohidrati 4%
- Calorii 5%
Mod de preparare reteta:
Vin fiert
Pregatirea si prepararea
Curatati sectiuni mari de coaja de clementine, lamaie folosind un cutit ascutit.
Se pune zaharul intr-o cratita mare la foc mediu, se adauga bucatile de coaja si se stoarce sucul de clementine.
Adaugati cuisoarele, batonul de scortisoara, foile de dafin si nucsoara. Taiati in jumatate pastaia de vanilie pe lungime si adaugati-o in oala, apoi amestecati doar vin rosu cat sa acopere zaharul.
Se lasa sa fiarba pana cand zaharul s-a dizolvat complet in vinul rosu, apoi se aduce la fierbere. Tineti la fierbere aproximativ 4 pana la 5 minute sau pana cand obtineti un sirop gros frumos. Motivul pentru care fac asta mai intai este sa creez o baza minunata de aroma, asigurand intr-adevar zaharul si condimentele sa se infuzeze si sa se amestece bine cu vinul. Este important sa faceti mai intai o baza de sirop, deoarece trebuie sa fie destul de fierbinte, iar daca faceti asta cu ambele sticle de vin exista riscul sa se arda alcoolul.
Cand siropul este gata, reduceti focul la mic si adaugati anasonul stelat si restul de vin. Incalziti usor vinul si dupa aproximativ 5 minute, cand este cald si delicios, puneti-l in pahare termorezistente si serviti.
O minunatie! Atat pentru o seara friguroasa de iarna cat si pentru sanatate!