Vin fiert – Reteta clasica

Sa ne relaxam cu niste vin fiert. Porniti putina muzica, aprindeti un foc sau aprindeti niste lumanari, aruncati mirodenii si vinul intr-o oala si imbratisati sezonul de iarna chiar daca este deja Februarie. Este chiar atat de simplu.
vin fiert reteta

Portii

4 portii

Calorii:

230

Vezi altele din:

Timp Preparare:

10 min

 Timp Gatire:

40 min

Timp total

50 min

Despre

vin fiert reteta

Ingrediente reteta Vin fiert

  • 2 clementine
  • 1 lamaie
  • 200 g zahar tos
  • 6 cuisoare intregi
  • 1 baton de scortisoara
  • 3 frunze de dafin proaspete
  • 1 nucsoara intreaga, pentru ras
  • 1 pastaie de vanilie
  • 2l de vin rosu sec
  • 2 bucati anason stelat

Valoare nutritiva

Vin fiert

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 0% 0%
  • Carbohidrati 4% 4%
  • Calorii 5% 5%
vin fiert reteta

Mod de preparare reteta:

Vin fiert

Pregatirea si prepararea 

Curatati sectiuni mari de coaja de clementine, lamaie folosind un cutit ascutit.

Se pune zaharul intr-o cratita mare la foc mediu, se adauga bucatile de coaja si se stoarce sucul de clementine.

Adaugati cuisoarele, batonul de scortisoara, foile de dafin si nucsoara. Taiati in jumatate pastaia de vanilie pe lungime si adaugati-o in oala, apoi amestecati doar vin rosu cat sa acopere zaharul.

Se lasa sa fiarba pana cand zaharul s-a dizolvat complet in vinul rosu, apoi se aduce la fierbere. Tineti la fierbere aproximativ 4 pana la 5 minute sau pana cand obtineti un sirop gros frumos. Motivul pentru care fac asta mai intai este sa creez o baza minunata de aroma, asigurand intr-adevar zaharul si condimentele sa se infuzeze si sa se amestece bine cu vinul. Este important sa faceti mai intai o baza de sirop, deoarece trebuie sa fie destul de fierbinte, iar daca faceti asta cu ambele sticle de vin exista riscul sa se arda alcoolul.

Cand siropul este gata, reduceti focul la mic si adaugati anasonul stelat si restul de vin. Incalziti usor vinul si dupa aproximativ 5 minute, cand este cald si delicios, puneti-l in pahare termorezistente si serviti.

O minunatie! Atat pentru o seara  friguroasa  de iarna cat  si pentru sanatate! 

vin fiert reteta
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x