Whisky-ul irlandez este secretul retetelor franceze
Daca crezi ca sticla de whisky irlandez este potrivita doar pentru o bautura dupa cina, este posibil sa nu stii ce pierzi. Aroma calda si pamanteasca a whisky-ului poate adauga un pic de rafinament oricaror retete. In fiecare primavara, imi onorez preparatele adaugand un strop de whisky irlandez la orice, de la cafea la tort. Este, de asemenea, delicios in sosuri pentru tigaie si poti face un desert pentru adulti punand un strop urmatoarea data cand prepari frisca de casa. Dar exista in special o reteta care este infinit mai buna atunci cand adaugi cateva linguri de lichior: paine prajita.
De ce toastul francez este mai bun cu whisky irlandez
Prima data cand am adaugat bautura la o felie de paine prajita – si nu am stropit-o doar – a fost cand am analizat painea prajita de rom condimentata de Chrissy Teigen. Da, se intampla multe in reteta ei, dar ceea ce mi-a iesit cu adevarat in evidenta a fost felul in care romul a imprumutat o aroma de caramel negru fara arsura plina de apa. Am inceput sa experimentez si mi-am gasit propriul loc dulce, oferind micului dejun o rasucire irlandeza, cu cateva linguri de Jameson’s (o bautura foarte demna, pe cont propriu) in crema de paine prajita franceza preferata.
Aromele bogate de stejar si caramel dulci ale whisky-ului tau tipic irlandez adauga o adancime painii prajite franceze coapte pe care nu le vei uita curand. Aceste felii de paine imbibate cu crema de whisky sunt ca o varietate a acelor budinci de paine cu sos dulce de bourbon gasite in New Orleans. De vreme ce Bourbon si whisky-ul irlandez sunt frati spirituali ai lumii, inlocuitorul are doar sens.
Recomandarile Mele
Eu am cumparat Whiskey Jameson Black Barrel Irish 40% de 0.7l de pe eMag.ro
Vezi mai multe informatii si pret pe eMag.ro
Cat de mult whisky sa adaugi la painea prajita
Vrei sa adaugi whisky irlandez la coacerea painii la micul dejun?
Iata cateva linii directoare pentru a adauga aroma fara a depasi limita. Prima data cand adaugi whisky irlandez la o reteta incepe cu o cantitate mica, ajustand cu fiecare coacere suplimentara. Deoarece alcoolul se leaga atat de moleculele de grasime, cat si de apa si are o aroma intensa, creste cantitatea pe care o torni in mod treptat.
De asemenea, retine ca, cantitatile reziduale de alcool raman chiar si dupa coacere sau gatit cu alcool. Cat de mult ramane depinde de o serie de factori, inclusiv cantitatea pe care o utilizezi, timpul si temperatura de coacere si chiar dimensiunea vasului de copt.
O regula buna este sa folosesti cantitatea de vanilie necesara in crema ca punct de plecare. Imi place sa includ atat vanilie cat si whisky in proportie egala, deoarece aromele lor se complimenteaza reciproc. Si, daca paina franceza este impanzita cu nuci, o alta optiune este sa le inmoi in whisky irlandez timp de 10 minute.
Randul tau: gatesti cu whisky? Care este modul tau preferat de a-l folosi?
Recomandarile Mele
Eu am cumparat Whiskey Jameson Black Barrel Irish 40% de 0.7l de pe eMag.ro
Vezi mai multe informatii si pret pe eMag.ro
Imi place mancarea buna la nebunie, de aceea iubesc sa gatesc Ador felurile de mancare bine gatite, special pentru nevoile si pe gustul meu. Acasa imi gatesc tot ce am pofta si imi place sa mananc sanatos. In plus, am primit foarte multe complimente pentru mancarurile pe care le-am gatit pentru familia mea si pentru prieteni.
Da, imi place sa fiu eu. Fiecare om este unic in felul sau. Eu sunt fericita ca sunt EU cu tot ceea ce tine de mine si ma face unica. Ma simt excelent in pielea mea si nu mi-as dori vreodata sa fiu altcineva decat cea care sunt acum. Si ador sa fiu ceea ce ma face sa fiu eu.