Chiftelute cu sos de legume si spaghetti
Portii
4 bucati
Gata in:
20 min
Calorii:
510
Vezi altele din:
Despre
Ingrediente reteta Chiftelute cu sos de legume si spaghetti
- 400g spaghete
- 300g lchiftele de porc cu vita
- 5 bucati morcovi
- 1 bucata ceapa galbena mai mare
- 1/2 bucata telina
- 30 ml ulei
- sos de rosii
- parmezan sau pecorino pentru servire
Valoare nutritiva
Chiftelute cu sos de legume si spaghetti
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 21%
- Carbohidrati 3%
- Calorii 10%
Mod de preparare reteta:
Chiftelute cu sos de legume si spaghetti
Pregatirea si prepararea
Incepem intai cu chiftelutele daca nu le avem deja preparate. Reteta o poti gasi aici , este o reteta simpla si usoara de facut si mai ales delicioasa.
O data ce avem chiftelutele pregatite , ne putem apuca de treaba .
Punem la fiert intr- o oala inalta apa pentru spaghetti. Dupa ce incepe sa fiarba, adaugam o lingurita de sare si adaugam pastele si le lasam sa fiarba pana ne place consistenta sau urmarind instructiunile de pe ambalaj.
Este timpul pentru sosul de legume si rosii . Yammy . O bunatate. Curatam ceapa, morcovii si telina si le faiem bastonase sau cuburi si le punem pentru 10 minute in apa clocotita. Insa nu mai mult, doar cat sa se inmoaie putin .
Dupa cele 10 minute, le scurgem si le adaugam in tigaia incinsa cu 20 ml de ulei si le lasam la foc mic timp de 5-7 minute pana se rumenesc frumos deasupra si la testul cu furculita sunt moi si suculente.
Intre timp s-au fiert si spaghetele , le adaugam in sos si mai punem 2 polonice de apa in care au fiert pastele. Nimanui nu ii plac pastele uscate nu?
Lasam pastele sa fiarba impreuna cu sosul pentru inca 10 minute, amestecand din cand in cand , la foc mic si dupa 5 minute de fierbere putem adauga si chiftelutele. Le mai lasam cele 5 minute ramase si se pot servi asezonate cu parmezan sau pecorino ( eu sunt foarte mare fana a branzei pecorino mai mult decat orice alta branza )
Concluzia? O cina rapaida si pe gustul oricui .
Pofta mare dragii si dragele mele!