Chiftelute cu sos de legume si spaghetti

Spaghete cu chifteluțe rețeta de spaghetti con le polpettine sau ”spaghetti with meatballs”. Cum să faci aceste celebrele spaghete cu chiftele uspr si rapid? Afla aici!
Chiftelute cu sos si  spaghetti

Portii

4 bucati

 Gata in:

20 min

Calorii:

510

Despre

Chiftelute cu sos de legume si spaghetti

Ingrediente reteta Chiftelute cu sos de legume si spaghetti

  • 400g spaghete 
  • 300g lchiftele de porc cu vita
  • 5 bucati morcovi
  • 1 bucata ceapa galbena mai mare
  • 1/2 bucata telina 
  • 30 ml ulei
  • sos de rosii
  • parmezan sau pecorino pentru  servire 

Valoare nutritiva

Chiftelute cu sos de legume si spaghetti

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 21% 21%
  • Carbohidrati 3% 3%
  • Calorii 10% 10%
Chiftele cu sos de legume si spaghetti

Mod de preparare reteta:

Chiftelute cu sos de legume si spaghetti

Pregatirea si prepararea
Incepem intai cu chiftelutele daca nu le avem deja preparate. Reteta o poti gasi  aici , este o reteta simpla si usoara de  facut si mai ales delicioasa.

O data ce avem  chiftelutele pregatite ,  ne putem apuca de treaba .

Punem  la fiert intr- o oala  inalta apa  pentru spaghetti.  Dupa ce incepe sa  fiarba, adaugam  o lingurita de sare si adaugam  pastele  si le lasam  sa fiarba pana ne place consistenta sau  urmarind instructiunile de pe ambalaj.

Este timpul  pentru sosul de legume si rosii .  Yammy .  O bunatate.   Curatam  ceapa, morcovii  si  telina si  le faiem  bastonase sau  cuburi  si le  punem  pentru 10  minute in apa clocotita.  Insa nu mai mult, doar cat sa se inmoaie putin .

Dupa cele 10 minute, le scurgem  si le adaugam  in tigaia incinsa cu  20 ml de ulei si  le lasam la foc mic  timp de  5-7 minute pana  se  rumenesc  frumos deasupra si  la testul cu furculita sunt moi si suculente.

Dupa cele 5 minute adaugam o lingurita de zahar si una de sare si punem sosul  de rosii.   Mai lasam la foc 8 minute dupa care putem stinge focul .

Intre timp s-au fiert si  spaghetele , le adaugam in sos si  mai punem  2 polonice de apa in care au fiert pastele.  Nimanui nu ii plac pastele uscate nu?

Lasam pastele sa fiarba impreuna cu sosul  pentru  inca 10 minute, amestecand din cand in cand ,  la foc mic si  dupa  5 minute  de fierbere putem  adauga si  chiftelutele.  Le mai  lasam  cele 5 minute ramase  si  se pot  servi asezonate cu parmezan  sau pecorino ( eu sunt foarte mare fana a branzei  pecorino  mai  mult decat orice alta branza )

Concluzia? O cina rapaida  si pe gustul  oricui .

Pofta mare dragii si dragele mele!

spaghetti cu  sos si chiftele
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x