Supa crema de dovleac
Timp Preparare:
15 min
Timp Gatire:
35 min
Timp total
50 min
Despre
Ingrediente reteta Supa Crema de Dovleac
- 800 ml apa;
- 2 linguri ulei de masline;
- 1 ardei gras;
- 2 morcovi;
- 2-3 catei usturoi;
- 1 telina;
- 2 cepe albe;
- 800 g dovleac turcesc/placintar;
- piper
- sare
- 80-100 ml smantana de gatit
Valoare nutritiva
Supa Crema de Dovleac
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 3 %
- Carbohidrati 1 %
- Calorii 3 %
Mod de preparare reteta:
Supa Crema de Dovleac
Pregatirea si prepararea
In primul rand ne ocupam de dovleac. Incalzeste cuptorul la 180C si pregateste o tava acoperita cu hartie de copt.
Am ales un dovleac sanatos de vreo 1.8 kg. Dupa curatirea de coaja si de miez am ramas cam cu 870 g de pulpa curata.
Am taiat in cuburi dovleacul obtinut si am pus bucatile in tava. Aseaza bucatile de dovleac si cateii de usturoi in tava, asezoneaza-le cu sare si piper, si stropeste-i cu 1 lingurita de ulei, apoi amesteca bine bucatile de dovleac sa preia aromele de la ingredientele adaugate..
Coace in cuptorul incins timp de 25-30 minute sau pana cand dovleacul se inmoaie si devine auriu pe alocuri. Intre timp ne putem ocupa de restul legumelor. Toate legumele le-am taiat in cubulete mici ( se vor fierbe mai repede si vor fi mai usor de blenduit ulterior) si le-am calit in uleiul ramas intr-o oala aproximativ 1 minut jumate, unde am sotat ceapa impreuna cu morcovii si telina timp de 3-4 minute sau pana cand se inmoaie usor.
Cu ajutorul unui blender, am mixat totul pana cand am obtinut o pasta fina ca o crema. Si apoi am incorporat smantana de gatit in compozitie amestecand cu o spatula sau se poate face in continuare cu blenderul. Daca se doreste o cremozitate si mai mare se mai poate adauga putin cate putin smantana de gatit.
O data ce supa s-a racit un pic se poate pune in boluri si servi la alegere cu ce va place. Eu am adaugat patrunjel verde si am servit-o impreuna cu crutoane de paine prajita.
Pofta buna!