Pilaf de orez cu legume
Timp Preparare:
15 min
Timp Gatire:
30 min
Timp total
45 min
Despre
Ingrediente reteta Pilaf de orez cu legume
- 3 linguri de unt
- 2 morcovi, tocati marunt
- 2 tulpini de telina, tocate marunt
- 1 ardei gras rosu mic, taiat cubulete
- 1 ceapa mica, tocata marunt
- 4 catei de usturoi, tocati
- 3 cani de orez alb
- 1 cutie de porumb dulce
- 1 cutie de mazare dulce fara sare
- 5 ½ cani de supa de pui
- 1 ½ lingurita sos de soia
- 2 lingurite de piper lamaie
- 2 lingurite patrunjel uscat
- 4 varfuri de cimbru uscat
- 1 praf de sofran (Optional)
- sare si piper negru macinat
Valoare nutritiva
Pilaf de orez cu legume
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 2%
- Carbohidrati 8%
- Calorii 3%
Mod de preparare reteta:
Pilaf de orez cu legume
Pregatirea si prepararea
Pasul 1
Topiți untul într-o cratiță mare la foc mediu; gătiți și amestecați morcovii, țelina, ardeiul gras roșu, ceapa și usturoiul până când legumele încep să se înmoaie, aproximativ 5 minute.
Pasul 2
Amestecați ușor orezul, porumbul și mazărea în legume pentru a le combina. Turnați supa de pui, si sosul de soia în amestecul de orez. Se condimentează cu lămâie piper, pătrunjel, cimbru, șofran, sare și piper negru, se aduce la fierbere și se reduce focul la mic. Acoperiți și fierbeți până când orezul este fraged, aproximativ 20 de minute. Luați de pe foc și lăsați pilaful să stea acoperit până când boabele se despart, încă 10 până la 15 minute.
Merge perfect alaturi de o friptura de porc sau o salata de cruditati daca se doreste de post.
Pofta buna!