Supa de salata verde
Aceasta supa este o modalitate excelenta de a folosi frunzele si coastele exterioare ale salatei, care de obicei se irosesc. Orice fel de cartof si orice tip de salata, inclusiv salata verde, rucola, spanac si creson, vor functiona bine.
Timp Preparare:
15 min
Timp Gatire:
20 min
Timp total
35 min
Despre
Ingrediente reteta Supa de salata verde
- 350 g de salata verde
- 2 cepe de toamna sau 5 cepe de primavara, tocate fin
- 30 g de unt
- 1/2 legatura de marar
- 1 lingura de faina
- 750 ml supa de pui sau supa de legume
- 35 ml de smantana de gatit
- 1 lingura suc de lamaie
- sare
- piper
Valoare nutritiva
Supa de salata verde
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 1%
- Carbohidrati 0%
- Calorii 1%
Mod de preparare reteta:
Supa de salata verde
Pregatirea si prepararea
1 Se taie salata verde in felii subtiri, cam de grosimea tagliatellelor. Se spala bine si se scurge
2 Topiti untul intr-o cratita si adaugati esalota (sau ceapa primavara) si caliti usor fara a o arde timp de 5 minute
3 Taiati foarte fin tulpinile si jumatate din frunzele de marar, apoi adaugati-le la esalota. Asezonati cu sare si piper si gatiti inca 10 minute cu capacul pus
4 Adaugati salata verde si amestecati bine pentru a se imbraca cu untul. Gatiti cateva minute, astfel incat sa inceapa sa se inmoaie si sa elibereze o parte din lichidul sau. Adaugati faina si gatiti inca 2-3 minute
5 Adaugati bulionul, amestecand energic, pana cand salata verde este abia acoperita si fierbeti usor timp de 10 minute
6 Taiati grosier frunzele de marar ramase si adaugati-le in supa, impreuna cu smantana si sucul de lamaie
7 Imi place mai degraba sa mananc supa asa, pentru ca imi place natura slurpy si neglijenta a salatei gatite. Daca vi se pare ca aceasta textura este un pic provocatoare, atunci blenduiti supa, astfel incat sa aveti o textura neteda si matasoasa. Rezultatul va fi o supa minunata cu pete verde pal.
2 Topiti untul intr-o cratita si adaugati esalota (sau ceapa primavara) si caliti usor fara a o arde timp de 5 minute
3 Taiati foarte fin tulpinile si jumatate din frunzele de marar, apoi adaugati-le la esalota. Asezonati cu sare si piper si gatiti inca 10 minute cu capacul pus
4 Adaugati salata verde si amestecati bine pentru a se imbraca cu untul. Gatiti cateva minute, astfel incat sa inceapa sa se inmoaie si sa elibereze o parte din lichidul sau. Adaugati faina si gatiti inca 2-3 minute
5 Adaugati bulionul, amestecand energic, pana cand salata verde este abia acoperita si fierbeti usor timp de 10 minute
6 Taiati grosier frunzele de marar ramase si adaugati-le in supa, impreuna cu smantana si sucul de lamaie
7 Imi place mai degraba sa mananc supa asa, pentru ca imi place natura slurpy si neglijenta a salatei gatite. Daca vi se pare ca aceasta textura este un pic provocatoare, atunci blenduiti supa, astfel incat sa aveti o textura neteda si matasoasa. Rezultatul va fi o supa minunata cu pete verde pal.
Este o mancaare dietetica si extrem de sanatoasa! Si cu mare drag va indemn sa incercati aceasta reteta simpla , delicioasa si foarte satioasa. 🙂