Clatite cu branza
Timp Preparare:
10 min
Timp Gatire:
50 min
Timp total
60 min
Despre
Ingrediente reteta Clatite cu branza dulce
Pentru foile de clatite:
- 3 oua
- 140 g faina
- 250 ml apa minerala sau lapte
- un praf de sare
- 25g unt topit
- 1 esenta de vanilie
pentru umplutura:
- 300g branza de vaci
- 1 plic zahar vanilat
- 100g zahar
- 2 galbenus de ou
- coaja rasa de lamaie
Valoare nutritiva
Clatite cu branza dulce
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 15%
- Carbohidrati 2%
- Calorii 11%
Mod de preparare reteta:
Clatite cu branza dulce
Pregatirea si prepararea
INAINTE DE ORICE!!!
Faceti aluatul cu cateva ore inainte, acoperiti si raciti.
PASI
Cerneti faina intr-un bol cu un praf de sare si faceti un cert in centru. Intr-un alt bol, batem ouale cu zaharul, laptele si untul topit, pentru a se combina, apoi turnam in faina. Folosind un tel electric de mana (sau un tel), amestecati lichidul in faina pana cand obtineti un aluat omogen. Adaugati apoi esenta de vanilie si coaja de lamaie sau portocala.
Pentru a gati clatitele, incalziti o lingurita de unt intr-o tigaie mica pana cand se incinge si se spumeaza, o tigaie de 16-18 cm este ideala. Adaugati 2-3 linguri de aluat pentru fiecare clatita, rasturnand-o in jurul tigaii pe masura ce o adaugati. Aluatul ar trebui sa faca 10-12 clatite in total.
Gatiti fiecare clatita timp de 1-1½ minut, apoi rasturnati pentru un ultim minut pe cealalta parte. Pe masura ce clatitele sunt gata, asezati-le intre foi de hartie de copt antiaderenta pentru a ramane moi si fragede.
Daca doriti mai multe sfaturi si idei , va invit aici sa vedeti toate tructurile pentru foi de clatite simple.
Pentru umplutura se amesteca branza de vaci cu coaja rasa de lamaie, galbenusurile de ou, zaharul tos si zaharul vanilat. Se umple clatitele cu crema de branza si se ruleaza.
Cantitatea de umplutura ajunge pentru aproximativ 8 clatite, depinde foarte mult de cantitatea cu care dorim sa umplem o clatita.
Apoi le punem intr-o tava de cuptor si le bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 de minute cat sa se coaca galbenusurile de ou din compozitie.
Se scot din cuptor se lasa sa se raceasca dupa care se servesc unse cu smantana sau simple.
De asemenea in compozitie se pot adauga si stafide sau merisoare sau alte fructe uscate dupa preferinte.
O buna tate, merita sa incercati!