Clatite cu branza

Desert clasic romanesc: clatite cu branza dulce si stafide. Un alt desert al copilariei mele. Pufoase si aromate, cu o consistenta bogata, clatitele cu branza de vaci si stafide sunt cel mai bun mic dejun pe care il poti manca dis-de-dimineata, preparat de seara.
Clatite cu branza

Portii

8 bucati

Calorii:

103

Vezi altele din:

Timp Preparare:

10 min

 Timp Gatire:

50 min

Timp total

60 min

Despre

Clatite cu branza dulce

Ingrediente reteta Clatite cu branza dulce

Pentru foile de clatite:

  • 3 oua
  • 140 g faina
  • 250 ml apa minerala sau lapte
  • un praf de sare
  • 25g unt topit
  • 1 esenta de vanilie

pentru umplutura:

  • 300g branza de vaci
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100g zahar
  • 2 galbenus de ou
  • coaja rasa de lamaie

Valoare nutritiva

Clatite cu branza dulce

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 15% 15%
  • Carbohidrati 2% 2%
  • Calorii 11% 11%
Clatite cu branza dulce

Mod de preparare reteta:

Clatite cu branza dulce

Pregatirea si prepararea

INAINTE DE ORICE!!!
Faceti aluatul cu cateva ore inainte, acoperiti si raciti.

PASI
Cerneti faina intr-un bol cu un praf de sare si faceti un cert in centru. Intr-un alt bol, batem ouale cu zaharul, laptele si untul topit, pentru a se combina, apoi turnam in faina. Folosind un tel electric de mana (sau un tel), amestecati lichidul in faina pana cand obtineti un aluat omogen. Adaugati  apoi  esenta de vanilie si coaja de lamaie sau portocala.
Pentru a gati clatitele, incalziti o lingurita de unt intr-o tigaie mica pana cand se incinge si se spumeaza, o tigaie de 16-18 cm este ideala. Adaugati 2-3 linguri de aluat pentru fiecare clatita, rasturnand-o in jurul tigaii pe masura ce o adaugati. Aluatul ar trebui sa faca 10-12 clatite in total.
Gatiti fiecare clatita timp de 1-1½ minut, apoi rasturnati pentru un ultim minut pe cealalta parte. Pe masura ce clatitele sunt gata, asezati-le intre foi de hartie de copt antiaderenta pentru a ramane moi si fragede.

Daca doriti mai multe sfaturi si idei  , va invit aici  sa  vedeti  toate tructurile pentru foi de clatite simple.

Pentru umplutura se amesteca branza de vaci cu coaja rasa de lamaie, galbenusurile  de ou, zaharul tos si zaharul vanilat. Se umple clatitele cu crema de branza si se ruleaza.

Cantitatea de umplutura ajunge pentru aproximativ 8  clatite, depinde foarte mult de cantitatea cu care dorim sa umplem o clatita.

Apoi  le punem intr-o tava de cuptor si le bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 de minute cat sa se  coaca galbenusurile de ou din compozitie.  

Se  scot din cuptor se lasa sa se raceasca  dupa care  se servesc unse cu smantana  sau  simple.  

De asemenea in compozitie se pot adauga si stafide sau  merisoare sau alte fructe uscate dupa preferinte.

O buna tate, merita sa incercati! 

Clatite cu branza dulce
Clatite cu branza dulce
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x