Crema de mascarpone cu lamaie
Timp Preparare:
5 min
Timp Gatire:
20 min
Timp total
25 min
Despre
Ingrediente reteta Crema de lamaie cu mascarpone
- 2 galbenusuri
- 4 linguri zahar
- 100 ml lapte
- 1 lingura faina alba
- 100 g unt
- 250 g mascarpone
- sucul de la jumatate de lamaie
Valoare nutritiva
Crema de lamaie cu mascarpone
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 5 %
- Carbohidrati 2 %
- Calorii 16 %
Mod de preparare reteta:
Crema de lamaie cu mascarpone
Pregatirea si prepararea
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema.
In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda
Turnam laptele peste faina amestecand usor, sa nu se formeze cocoloase, apoi turnam amestecul peste galbenusuri, amestecand bine pana se omogenizeaza. Punem vasul pe foc mic sau la baie de aburi. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu pana devine ca o budinca nu foarte groasa.
Se ia de pe foc si se amesteca cu untul. Se lasa la racit. Cand s-a racit bine de tot, se amesteca impreuna cu mascarpone si la final se adauga zeama de lamaie ( bineinteles ca daca nu sunteti iubitori de lamaie puteti adauga orice alta zeama gen de portocale sau mandarine sau esente: de migdale, de vanilie etc)
Crema se lasa sa se racoreasca, timp in care se amesteca din cand in cand cu telul, sa nu se formeze crusta deasupra. Peste crema racorita se pune o folie alimentara, direct pe suprafata cremei si se da la frigider pana este bine racita si se intareste putin.
Se lasa la rece pana la momentul montarii tortului sau prajiturii.
Pofta buna!