Supa crema de conopida

Astazi am pregatit SUPA CREMA DE CONOPIDA. O reteta fina, aromata si foarte delicioasa. Se poate servi cu bacon crocant si crutoane. Sper sa va placa aceasta reteta si sa o pregatiti cu placere. Va doresc o zi cat mai gustoasa in continuare si pofta buna!
supa crema de conopida

Portii

3 bucati

Calorii:

152

Vezi altele din:

Timp Preparare:

10 min

 Timp Gatire:

35 min

Timp total

45 min

Despre

supa conopida

Ingrediente reteta Supa Crema de Conopida

  • 800 ml  apa;
  • 2 linguri ulei de masline;
  • 1 ardei gras;
  • 2 morcovi;
  • 2-3 catei usturoi;
  • 1 telina;
  • 2 cepe albe;
  • 800 g conopida;
  • piper
  • sare
  • 80-100 ml smantana de gatit

Valoare nutritiva Supa Crema de Conopida

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 3 % 3 %
  • Carbohidrati 3 % 3 %
  • Calorii 2 % 2 %
supa de conopida crema

Mod de preparare reteta: Supa crema de conopida

Am ales o conopida sanatoasa de apoximativ 1kg . Dupa curatirea de coaja si de frunze am ramas cam cu 870 g de conopida curata. Am taiat in cuburi conopida obtinuta.

Intre timp ne putem ocupa de restul  legumelor.  Toate legumele le-am taiat in cubulete mici ( se vor fierbe mai repede si  vor fi mai usor de blenduit ulterior) si le-am calit in uleiul ramas intr-o oala aproximativ 1 minut jumate, unde am sotat ceapa impreuna cu morcovii si telina timp de 3-4 minute sau pana cand se inmoaie usor.

Am adaugat apoi apa si conopida si am lasat supa sa fiarba aproximativ  25 de minute  pana  am fost sigura ca toate legumele sunt fierte bine. Am adaugat apoi sarea si piperul dupa gust si  am luat oala de pe foc.

Cu ajutorul unui blender, am mixat totul pana cand am obtinut o pasta fina ca o crema. Si apoi am incorporat smantana de gatit in compozitie amestecand cu  o spatula sau se poate face in continuare cu blenderul. Daca se doreste o cremozitate si mai mare se mai poate adauga putin cate putin smantana de gatit.

O data ce supa s-a racit un pic  se poate pune in boluri si servi la alegere cu ce va place.  Eu am adaugat  patrunjel  verde si am servit-o impreuna cu crutoane de paine prajita. Deasemenea se poate adauga si un pic de ulei  de dovleac si  daca vrei  sa aiba un pic de gust de carne se  pot pune si  2-3 felii de  bacon prajit.

Pofta buna!

supa crema de conopida
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x