Supa crema de conopida
Timp Preparare:
10 min
Timp Gatire:
35 min
Timp total
45 min
Despre
Ingrediente reteta Supa Crema de Conopida
- 800 ml apa;
- 2 linguri ulei de masline;
- 1 ardei gras;
- 2 morcovi;
- 2-3 catei usturoi;
- 1 telina;
- 2 cepe albe;
- 800 g conopida;
- piper
- sare
- 80-100 ml smantana de gatit
Valoare nutritiva Supa Crema de Conopida
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 3 %
- Carbohidrati 3 %
- Calorii 2 %
Mod de preparare reteta: Supa crema de conopida
Am ales o conopida sanatoasa de apoximativ 1kg . Dupa curatirea de coaja si de frunze am ramas cam cu 870 g de conopida curata. Am taiat in cuburi conopida obtinuta.
Intre timp ne putem ocupa de restul legumelor. Toate legumele le-am taiat in cubulete mici ( se vor fierbe mai repede si vor fi mai usor de blenduit ulterior) si le-am calit in uleiul ramas intr-o oala aproximativ 1 minut jumate, unde am sotat ceapa impreuna cu morcovii si telina timp de 3-4 minute sau pana cand se inmoaie usor.
Am adaugat apoi apa si conopida si am lasat supa sa fiarba aproximativ 25 de minute pana am fost sigura ca toate legumele sunt fierte bine. Am adaugat apoi sarea si piperul dupa gust si am luat oala de pe foc.
Cu ajutorul unui blender, am mixat totul pana cand am obtinut o pasta fina ca o crema. Si apoi am incorporat smantana de gatit in compozitie amestecand cu o spatula sau se poate face in continuare cu blenderul. Daca se doreste o cremozitate si mai mare se mai poate adauga putin cate putin smantana de gatit.
O data ce supa s-a racit un pic se poate pune in boluri si servi la alegere cu ce va place. Eu am adaugat patrunjel verde si am servit-o impreuna cu crutoane de paine prajita. Deasemenea se poate adauga si un pic de ulei de dovleac si daca vrei sa aiba un pic de gust de carne se pot pune si 2-3 felii de bacon prajit.
Pofta buna!