Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac este un preparat gustos, ideal de pregatit la inceput de toamna, atunci cand incepe sezonul dovleacului si pe toata perioada toamnei. Este un preparat delicios, extrem de aromat si foarte satios. Daca nu ai incercat pana acum, acesta este momentul ideal. Nu vei regreta.
Supa crema de dovleac

Portii

6 bucati

Calorii:

165

Vezi altele din:

Timp Preparare:

15 min

 Timp Gatire:

35 min

Timp total

50 min

Despre

Supa de dovleac copt

Ingrediente reteta Supa Crema de Dovleac

dovleac placintar
  • 800 ml  apa;
  • 2 linguri ulei de masline;
  • 1 ardei gras;
  • 2 morcovi;
  • 2-3 catei usturoi;
  • 1 telina;
  • 2 cepe albe;
  • 800 g dovleac turcesc/placintar;
  • piper
  • sare
  • 80-100 ml smantana de gatit

Valoare nutritiva

Supa Crema de Dovleac

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 3 % 3 %
  • Carbohidrati 1 % 1 %
  • Calorii 3 % 3 %
reteta supa crema de dovleac

Mod de preparare reteta:

Supa Crema de Dovleac

Pregatirea si prepararea

In primul rand ne ocupam de dovleac. Incalzeste cuptorul la 180C si pregateste o tava acoperita cu hartie de copt.

Am ales un dovleac sanatos de vreo 1.8 kg. Dupa curatirea de coaja si de miez am ramas cam cu 870 g de pulpa curata.

Am taiat in cuburi dovleacul obtinut si am pus bucatile in tava. Aseaza bucatile de dovleac si cateii de usturoi in tava, asezoneaza-le cu sare si piper, si stropeste-i cu 1 lingurita de ulei, apoi amesteca bine bucatile de dovleac sa preia aromele de la ingredientele adaugate..

 Coace in cuptorul incins timp de 25-30 minute sau pana cand dovleacul se inmoaie si devine auriu pe alocuri. Intre timp ne putem ocupa de restul  legumelor.  Toate legumele le-am taiat in cubulete mici ( se vor fierbe mai repede si  vor fi mai usor de blenduit ulterior) si le-am calit in uleiul ramas intr-o oala aproximativ 1 minut jumate, unde am sotat ceapa impreuna cu morcovii si telina timp de 3-4 minute sau pana cand se inmoaie usor. 

Am adaugat apoi apa si dovleacul copt si am lasat supa sa fiarba aproximativ  25 de minute  pana  am fost sigura ca toate legumele sunt fierte bine. 
Am adaugat apoi sarea si piperul dupa gust si  am luat oala de pe foc.

Cu ajutorul unui blender, am mixat totul pana cand am obtinut o pasta fina ca o crema. Si apoi am incorporat smantana de gatit in compozitie amestecand cu  o spatula sau se poate face in continuare cu blenderul. Daca se doreste o cremozitate si mai mare se mai poate adauga putin cate putin smantana de gatit.  

O data ce supa s-a racit un pic  se poate pune in boluri si servi la alegere cu ce va place.  Eu am adaugat  patrunjel  verde si am servit-o impreuna cu crutoane de paine prajita.
Deasemenea se poate adauga si un pic de ulei  de dovleac si  daca vrei  sa aiba un pic de gust de carne se  pot pune si  2-3 felii de  bacon prajit.

Pofta buna!
reteta supa crema de dovleac placintar
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x