Supa de morcovi cu nuca de cocos si chimen

Aceasta supa cremoasa, vibranta si robusta de morcovi cu nuca de cocos este stropita cu un ulei aromat presarat cu usturoi si seminte de chimen.
Aceasta supa cremoasa, vibranta si robusta de morcovi cu nuca de cocos este stropita cu un ulei aromat presarat cu usturoi si seminte de chimen.

Portii

4 portii

Calorii:

411

Vezi altele din:

Timp Preparare:

15 min

 Timp Gatire:

35 min

Timp total

50 min

Despre

Supa de morcovi cu nuca de cocos si chimen

Ingrediente reteta Supa de morcovi cu nuca de cocos si chimen

Pentru supa de morcovi cu nuca de cocos

  • 3 linguri de ulei de canola
  • 1 ceapa alba sau galbena medie
  • 3 cani morcovi, taiati in rondele
  • 1 lingurita de sare kosher
  • 1/8 lingurita de piper negru
  • 1 lingura de ghimbir proaspat
  • 1 lingura de usturoi tocat
  • 1 cutie de lapte de cocos cu grasime integrala
  • 2 cani de bulion de legume
  • 2 lingurite de garam masala
  • 1/2 lingurita de pudra de ardei iute
  • 1/4 ceasca de coriandru

Pentru uleiul de chimen

  • 2 linguri de ulei neutru, cum ar fi cel de canola
  • 1 lingurita de seminte de chimen
  • 1 catel de usturoi, taiat felii subtiri

Valoare nutritiva

Supa de morcovi cu nuca de cocos si chimen

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 4 % 4 %
  • Carbohidrati 18 % 18 %
  • Calorii 41 % 41 %
Supa de morcovi cu nuca de cocos si chimen

Mod de preparare reteta:

Supa de morcovi cu nuca de cocos si chimen

Pregatirea si prepararea

Se fierb aromele:

Intr-o oala medie sau intr-un cuptor olandez, incalziti cele 3 linguri de ulei de canola la foc mediu. Adaugati ceapa si morcovii si gatiti timp de 10-15 minute, amestecand din cand in cand, pana cand ceapa este moale si translucida, iar o furculita strapunge usor morcovii. Se condimenteaza cu 1/2 lingurita de sare si piper negru.

Se face o supa cremoasa de morcovi si cocos cu ulei de chimen savuros si usturoi, prin sotarea morcovilor taiati felii.

Se adauga ghimbirul si usturoiul:

Se reduce focul la mediu-jos si se amesteca ghimbirul si usturoiul. Gatiti timp de 2 pana la 3 minute pana cand ghimbirul si usturoiul sunt fragede si usor inmuiate.

Preparare supa cremoasa de morcovi si cocos cu ulei de chimen si usturoi savuros prin sotarea morcovilor feliati.

Se fierbe supa la foc mic:

Se amesteca laptele de cocos, stocul de legume, garam masala, pudra de chili si inca 1/2 lingurita de sare. Mariti focul la mediu-mare si aduceti supa la fierbere, apoi reduceti focul la mediu-jos pentru a fierbe timp de 10 minute, amestecand din cand in cand.

Amestecati supa:

Scoateti supa de pe foc si, folosind un blender de imersie manual, amestecati cu grija direct in oala pana cand devine omogena.

Alternativ, lasati supa sa stea timp de 5 minute pana se raceste usor, apoi puneti supa intr-un blender. Asezati capacul pe blender si indepartati capacul central de pe capac. Aceasta deschidere va ajuta la eliberarea aburului pe masura ce supa se amesteca.

Acoperiti capacul cu un prosop de bucatarie in timp ce mixati amestecul, astfel incat supa sa nu va stropeasca. Incepeti la o viteza mica si cresteti treptat viteza pana cand este complet neteda. Este posibil sa fie nevoie sa lucrati in loturi; nu umpleti blenderul mai mult de o treime.

Intoarceti supa mixata in oala si ajustati condimentele dupa gust cu sare si piper negru. Daca supa este prea groasa pentru gustul dumneavoastra, o puteti subtia cu mai mult bulion sau apa. Tineti-o la cald pe aragaz in timp ce pregatiti uleiul de chimen.

Preparati uleiul de chimen:

Intr-o tigaie mica sau intr-o cratita, incalziti cele 2 linguri de ulei neutru la foc mediu. Odata ce uleiul incepe sa straluceasca si sa se unduiasca, adaugati semintele de chimen. Daca uleiul fumega, dati focul mai mic inainte de a adauga chimenul pentru a preveni arderea acestora. Odata ce semintele de chimen incep sa sfaraie, adaugati usturoiul taiat felii.

Gatiti chimenul si usturoiul, agitand ocazional tigaia pana cand usturoiul incepe sa devina auriu.

Indepartati imediat tigaia de pe foc si turnati uleiul de chimen intr-un bol mic termorezistent. Daca lasati uleiul in tigaie, caldura reziduala va arde semintele de chimen si usturoiul.

Condimentele si uleiul intr-o oala pentru a face supa de morcovi si nuca de cocos cu ulei de chimen si usturoi.

Usturoi, ulei si mirodenii intr-o oala pentru a face o supa amestecata de nuca de cocos si morcovi cu ulei de chimen savuros.

Serviti supa:

Impartiti supa in boluri de servire si acoperiti fiecare cu 1/2 pana la 1 lingurita de ulei de chimen. Se orneaza cu coriandru proaspat si se savureaza alaturi de naan sau paine crocanta.

Supa de morcovi cu nuca de cocos si chimen
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x