Supa de pui cu galuste
Timp Preparare:
25 min
Timp Gatire:
95 min
Timp total
120 min
Despre
Ingrediente reteta Supa de pui cu galuste
- 500g piept de pui
- 50g ceapa
- 300g morcovi
- 1 bucata patrunjel radacina
- 1 bucata pastarnac radacina
- 1 legatura patrunjel verde
- 3 oua de gaina
- 10 linguri gris de grau
- 2 lingurite sare
- 1 lingurita piper negru macinat
- 1 lingura ulei floarea soarelui
- 2 litri apa
Valoare nutritiva
Supa de pui cu galuste
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 3 %
- Carbohidrati 4 %
- Calorii 3 %
Mod de preparare reteta:
Supa de pui cu galuste
Pregatirea si prepararea
Punem carnea de pui intr-o oala cu apa rece si un praf de sare si o punem la fiert. Cand carnea incepe sa fiarba, mai adaugam putina sare si indepartam spuma lasata de carne ori de cate ori este nevoie. (Acest lucru se face din 2 considerente : 1 . spuma care se ridica la suprafata este spuma cu sange si bacterii continute de carnea de pui si 2. daca vrem sa ne iasa o supa clara , transparenta important este ca ea sa fie cat mai limpede)
Adaugam morcovul, ceapa, pastarnacul radacina si patrunjelul radacina, pe care le-am curatat si spalat inainte. Indepartam din nou spuma care s-a strans dupa adaugarea legumelor.
In timp ce supa este la fiert putem sa pregatim galustele de gris.Separam ouala (galbenusul de albus) si batem spuma albusurile. Punem peste galbenusurile de ou o lingura de ulei, presaram putin piper si adaugam spuma de albus. Amestecam usor si adaugam grisul pe rand cate o lingura. In functie de dimensiunea oualor putem sa adaugam mai mult sau mai putin gris.Dupa ce am terminat de pregatit galustele, punem compozitia la frigider pana cand supa este gata.
Cand carnea de pui si legumele au fiert, le indepartam din supa si daca este cazul strecuram supa. ( eu pentru strecurat ma folosesc de tifon steril dar se poate utiliza si o site cu gauri foarte mici)
Dam focul pe minim si incepem sa formam galustele cu ajutorul unei linguri pe care o umezim in supa fierbinte inainte de a face fiecare galusca, astfel compozitia nu se va lipi de lingura.
Dupa ce am facut toate galustele, acoperim oala cu un capac si fierbem supa pentru 6 sau 7minute.Puteti periodic sa testati cu furculita sa vedeti daca galustele sunt fierte cum trebuie.
Oprim focul, condimentam supa cu putin piper negru macinat,si presaram patrunjel verde tocat marunt sau orice alta verdeata va place.
O minunatie. Daca nu ati incercat pana acum, atunci cu siguranta va indemn sa incercati. Garantat, o sa mai repetati reteta. Pofta mare! 🙂