Supa de pui cu taitei
Timp Preparare:
10 min
Timp Gatire:
100 min
Timp total
110 min
Despre
Ingrediente reteta Supa de pui cu taitei
- 900 ml supa de pui sau legume
- 175 g piept de pui dezosat si fara piele
- 1 lingurita ghimbir proaspat
- 1 catel de usturoi, tocat marunt
- 50 g taitei de orez sau grau
- 2 cepe mici
- 1 morcov mediu
- 1 radacina de patrunjel
- 1 radacina de pastarnac
- frunze de menta sau busuioc si putin chilli maruntit (optional), de servit
- frunze de patrunjel tocate pt servire
Valoare nutritiva
Supa de pui cu taitei
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 3 %
- Carbohidrati 2 %
- Calorii 2 %
Mod de preparare reteta:
Supa de pui cu taitei
Pregatirea si prepararea
PASUL 1
Turnati stocul de pui sau legume intr-o oalasi adaugati pieptul de pui, ghimbirul si usturoiul. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul, se acopera partial si se fierbe timp de 20 de minute, pana cand puiul este fraged.Nu uitati sa inlaturati spuma care se creeaza deasupra.
PASUL 2
Puneti puiul pe blatul de lemn si taiati-l in bucati mici folosind cateva furculite. Puneti inapoi puiul tocat in oala si adaugati radacinoasele: morcovi, radacina de patrunjel si radacina de pastrarnat. Se fierbe timp de 14 minute Se face testul cu furculita sa se verifice ca toate sunt fierte cum trebuie apoi se adauga taitei. Se fierbe timp de 3-4 minute pana cand taiteii sunt fragezi.
PASUL 3
Se pune in boluri si se imprastie peste zeama, frunze de patrunjel tocate grosier sau frunze de menta sau busuioc si ardei iute, daca se foloseste. Se serveste cu multa pofta 🙂