Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura delicioasa de casa cu blat de cacao, doua randuri de frisca cu ciocolata la mijloc si topping de nuci caramerlizate
Prajitura Kinder maxi king

Portii

20 bucati

Calorii:

310

Vezi altele din:

Timp Preparare:

15 min

 Timp Gatire:

60 min

Timp total

75 min

Despre

prajitura kinder

Ingrediente reteta Prajitura Maxi King

Blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri de apa
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt+otet
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenta de vanilie

Crema:

  • 500 ml frisca
  • 1 lingura mare de miere
  • 2 pliculete intaritor de frisca
  • 2 linguri de lapte

Glazura

  • 120 g ciocolata
  • 70g unt
  • 3 linguri de lapte
  • 1 lingura de apa rece

Sos de caramel

  • 200g zahar
  • 200 ml smanatana dulce (de frisca)
  • 100ml apa
  • 50g unt
  • Un praf de sare

 Nuca caramelizata:

  • 5 linguri de nuca
  • 4 linguri de zahar

Valoare nutritiva

Prajitura Maxi King

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 7% 7%
  • Carbohidrati 17% 17%
  • Calorii 22% 22%
prajitura kinder maxi

Mod de preparare reteta:

Prajitura Maxi King

Pregatirea si prepararea 

Blat: 

Intai batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul si  apoi apa. Trebuie sa iasa o consistenta lucioasa dar nu la fel de tare ca si la bezele (un pic mai lichida) Adaugam apoi galbenusurile frecate cu ulei si amestecam bine. Punem jumatate din cantitatea de faina, apoi praful de copt stins cu otet si apoi restul de faina. La final punem cacao si amestecam sa omogenizam. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 min  la 180 de grade in mijlocul cuptorului (si bineinteles se face testul scobitorii la final). Se lasa la racit si apoi se scoate din tava. Daca doresti  reteta explicata de  blat  cu cacao intra aici  si ai toate secretele.

Crema: 

Batem frisca bine cu cele doua pliculete de intaritor si cu lingura de miere. La final adaugam laptele si amestecam bine sa se incorporeze. Dupa ce blatul s-a racit turnam 1/2 din compozitie si nivelam. Lasam la rece pana se face glazura.

Glazura: 

Topim ciocolata la baie de aburi, iar cand e topita complet adaugam untul si laptele. Amestecam bine si luam de la aburi. Adaugam o lingura de apa rece si lasam pana se raceste si se ingroasa putin, amestecand ca sa nu se formeze crusta deasupra. Eu am lasat cam 30 de minute glazura sa se raceasca, avand in vedere ca in casa era destul de cald. Cand e suficient de rece o turnam uniform peste crema. Lasam la rece pana se intareste putin pe prajitura, apoi punem si restul de crema.

Sosul de caramel:

Punem apa intr o oala un pic mai inalta la fiert si adaugam  Praful de sare , cand incepe sa se incalzeasca  adaugam  zaharul  si  miscam  un pic oala sa se aseze ( ideal nu  amestecati cu lingura sau ceva pentru ca zaharul tinde sa se  faca bulgarasi  si atunci se topeste mai greu). Se lasa sa  fiarba pe foc mic pana incepe sa se caramelizeze  zaharul. Cand s-a caramelizat zaharul  se  adauga  untul de la temperatura camerei  si se lasa sa se topeasca usor. Dup ce s-a topit 90% untul se poate adauga  smantana dulce si  se amesteca incontinuu timp de 1 minut.   Cand s a omogenizat totul , se pune intr-un vas  termorezistent  si se lasa la racit la temperature camerei . Urmareste aici  reteta de  sos de caramel ideala si garantata pentru a fi sigur(a) ca iti iese perfect din prima.

O data ce s-a racit si s-a intarit un pic sosul il adaugam peste prajitura.

Nuca caramelizata: 

Prajim nuca in cuptor si o maruntim putin. Caramelizam zaharul intr-o cratita si adaugam nuca, apoi oprim focul. Amestecam cu o lingura ca sa se acopere bine, apoi scoatem nuca pe o hartie de copt.. O presaram apoi peste sosul de caramel si apasam la final cu mana sau cu o paleta de slicon ca sa se lipeasca bine.

Lasam prajitura la frigider cateva ore inainte de a o taia, ideal peste noapte.

Pofta buna si sper din suflet sa va placa kiss

Prajitura Maxi King
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x