Covridog Pufos de casa
Timp Preparare:
15 min
 Timp Gatire:
35 min
Timp total
50 min
Despre
Ingrediente reteta Covridog de Casa
- 25g drojdie proaspata
- 25g zahar
- 300 ml apa calduta
- 50 g unt topit
- 500g faina
- 1 lingurita sare
- 1 ou pentru uns
- 1 lingura bicarbonat de sodiu
- Apa pentru oparit aluatul
- Crenvursti, cabanos, sunca, cascaval etc
- Mac , susan, sare la alegere
Valoare nutritiva
Covridog de Casa
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 6%
- Carbohidrati 7%
- Calorii 9%
Mod de preparare reteta:
Covridog de Casa
Pregatirea si preparareaÂ
Incepem cu aluatul. Intr un vas incapator se pune drojdia cu zaharul si toata apa calduta si se lasa pentru 15-20 de min sa se activeze ( ideal acoperita cu un prosop sau folie alimentara) .
Dupa ce s- a activat drojdia , se pune 250g de faina din cei 500 si se omogenizeaza bine cu o spatula de lemn sau silicon (aluatul va fi destul de lichid la inceput). Se adauga apoi partea ramasa de faina si se incorporeaza bine . Se incepe framantarea cu mana , se adauga lingurita de sare (sau mai mult dupa gust si obisnuinta) si se adauga treptat untul topit in timp ce se framanta.Â
O data ce aluatul s-a omogenizat va rezulta un aluat moale foarte foarte usor lipicios . Se pune intr-un vas curat uns cu ulei si se acopera si se lasa la cald timp de 60 de minute la dospit.
Dupa cele 60 de minute se scoate aluatul pe masa de lucru bine infainata si se face un sul de aluat mare care apoi se taie in 3 si apoi in 6 sau 8 depinde cat de groase vreti sa fie bucatile.
Din fiecare bucatica de aluat se formeaza un sul lung si subtire si se roteste in jurul cabonosului sau crenvurstilor ( dupa preferinta) sau se pot face diverse forme umplute cu ce va place.  ( am sa atasez poze sa vedeti exact la ce va ma refer)
Intre timp se pune la fiert intr-o oala incapatoare apa (1/2 din oala) si cand incepe sa clocoteasa se adauga lingura de bicarbonat. Se lasa sa mai dea in 2 clocote si apoi pe rand se pun covridogii sau formele facute si se lasa 40-50 de secunde fiecare in clocot .
Se scot cu o paleta pe o foaie de copt , se ung cu galbenus de ou amestecat cu un pic de apa , si se presara deasupra susan , mac, sare la alegere.Â
Se pune tava in cuptorul preincalzit si se lasa 20 de min la 200 de grade.
Pofta mare si sper sa incercati cat de curand aceasta reteta. Â