Pateuri cu sunca si cascaval – covriham

Reteta cu imagini, explicata pas cu pas – Pateuri cu sunca si cascaval sau cum imi place mie sa le zic -Covriham – Un aluat fraged, moale si pufos si merge ideal alaturi de o cana de iaurt.
reteta pateuri cu sunca si cascaval

Portii

12 bucati

Calorii:

320

Vezi altele din:

Timp Preparare:

30 min

 Timp Gatire:

20 min

Timp total

50 min

Despre

pateuri cu sunca si cascaval

Ingrediente reteta Pateuri  cu sunca si cascaval

  • 25g drojdie proaspata
  • 25g zahar
  • 300 ml apa calduta
  • 50 g unt topit
  • 500g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou pentru uns
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • Apa pentru oparit aluatul
  • Cascaval 
  • Sunca
  • Crema de branza
  • Mac , susan, sare la alegere

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 6 % 6 %
  • Carbohidrati 7% 7%
  • Calorii 9% 9%
reteta pateuri cu sunca si cascaval

Mod de preparare reteta: Pateuri cu sunca si cascaval

Pregatirea si prepararea 

Exact cum am zis  si la inceput,  aluatul este identic ca si la covridogii pufosi de casa.Incepem cu aluatul. Intr un vas incapator se pune drojdia cu zaharul  si toata apa calduta si se lasa pentru 15-20 de min sa se activeze ( ideal acoperita cu un prosop sau folie alimentara) .Dupa ce s- a activat drojdia , se  pune  250g de faina din cei 500 si se omogenizeaza  bine cu o spatula de lemn sau silicon (aluatul va fi destul de lichid la inceput). Se adauga apoi partea ramasa de faina  si se incorporeaza bine . Se incepe framantarea cu  mana , se adauga lingurita  de sare (sau mai mult dupa gust si obisnuinta) si se  adauga treptat untul topit in timp ce se framanta. O data ce aluatul s-a omogenizat va rezulta un aluat moale foarte foarte usor lipicios .  Se  pune intr-un vas curat uns cu ulei  si se acopera si se lasa la cald timp de 60 de minute la dospit.Dupa cele 60 de minute se scoate  aluatul  pe  masa de lucru bine infainata si se face un sul de aluat mare care apoi se taie in  3 si apoi in 6 sau 8 depinde cat de mari vreti sa fie bucatile.
Fiecare bucata de  aluat am  intins-o cu sucitorul si  am format un dreptunghi care apoi l-am uns cu o lingurita de  crema de branza si am asezat apoi o felie de cascaval  si apoi o felie de sunca.  Am rulat cu grija aluatul si  m-am asigurat ca marginile sun inchise bine. Intre timp se pune la fiert intr-o oala incapatoare  apa (1/2 din oala) si cand incepe sa clocoteasa  se adauga lingura de bicarbonat. Se lasa sa mai dea in 2 clocote si apoi pe rand se  pun  pateurile pe rand si  se  lasa  40-50 de secunde fiecare in clocot .Se scot  cu o paleta pe o foaie de copt , se ung cu galbenus de ou amestecat cu un pic de apa , si se presara deasupra  susan , mac, sare la alegere. Se pune tava in cuptorul preincalzit si se  lasa 20 de min la 200 de grade.Pofta mare si sper sa incercati cat de curand aceasta reteta.  Nu o sa regretati, garantez. 
reteta pateuri cu sunca si cascaval
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x