Mini pateuri cu ciuperci

Cand se anunta o seara de film sau doar de leneveala in fata televizorului, ar fi grozav sa ai langa tine si cateva mini pateuri cu ciuperci. Mai ales ca cel mai mult dureaza timpul de coacere, nu cel de preparare!
mini pateuri cu ciuperci

Portii

15 bucati

Calorii:

280

Vezi altele din:

Timp Preparare:

10 min

 Timp Gatire:

30 min

Timp total

40 min

Despre

mini pateuri cu ciuperci

Ingrediente reteta Mini pateuri cu ciuperci

  • 25 g unt, plus extra pentru uns
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 ceapa mica, taiata marunt
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 350 g ciuperci amestecate, feliate
  • patrunjel, tocat marunt
  • 100 ml crema de branza sau sos de rosii
  • Pachet de 375 g aluat gata rulat
  • putina faina simpla, pentru pudrat
  • 1 ou, batut
  • 1 lingurita seminte de chimen

Valoare nutritiva

Mini pateuri cu ciuperci

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 7% 7%
  • Carbohidrati 17% 17%
  • Calorii 13% 13%
mini pateuri cu ciuperci

Mod de preparare reteta: Mini pateuri cu ciuperci

Pregatirea si prepararea 

PASUL 1

Se incalzeste untul si uleiul intr-o tigaie. Adaugati ceapa si caliti pana se inmoaie. Se amesteca usturoiul si ciupercile, se condimenteaza si se fierbe timp de 5 minute pana cand ciupercile sunt moi. Se amesteca patrunjelul. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

PASUL 2
Incalziti cuptorul la 200C/180C ventilator/gaz. Ungeti o tava de briose cu 6 gauri cu unt, apoi tapetati fiecare gaura cu o fasie lunga si subtire de pergament pentru copt. Intindeti aluatul pe o suprafata usor fainata si intindeti cercuri de 6 x 10 cm. Apasati un cerc in fiecare gaura pentru a linia. Intindeti aluatul ramas (poate fi nevoie sa rulati din nou pastile) si intindeti cercuri de 6 x 8 cm.

PASUL 3
Ungeti aluatul cu crema de branza sau sos de rosii. Impartiti amestecul de ciuperci intre placinte. Ungeti marginile de aluat cu putin ou, acoperiti fiecare cu un capac de aluatsi presa cu grija marginile aluatului pentru a sigila.

PASUL 4
Ungeti cu oul ramas si stropiti cu seminte de chimen sau susan. Coaceti 25-30 de minute pana devin aurii. Se lasa sa se raceasca putin in tava inainte de servire, sau se raceste pe un gratar si se pastreaza in recipiente ermetice pana la 1 zi. Reincalziti inainte de servire.

Este o reteta foarte simpla si foarte rapida si sper sa o incercati si voi! 

mini pateuri cu ciuperci
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x