Ciorba de burta

Ciorba de burta este o ciorba traditionala romaneasca facuta cu burta de vita, usturoi, smantana, oua si otet. Cu o textura cremoasa uimitoare, este un fel de mancare pe care orice gurmand adevarat trebuie sa o incerce.
Ciorba de burta

Portii

8 portii

Calorii:

302

Vezi altele din:

Timp Preparare:

30 min

 Timp Gatire:

90 min

Timp total

120 min

Despre

Ciorba de burta

Ingrediente reteta Ciorba de burta

  • 3 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 catel de usturoi
  • 2 kg de burta prefierta
  • 1 telina
  • 1 kg oase de vita
  • 4 oua
  • 2 radacini de patrunjel
  • Sare si piper
  • 500 g smantana
  • Foi de dafin
  • otet

Valoare nutritiva

Ciorba de burta

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 5% 5%
  • Carbohidrati 1% 1%
  • Calorii 5% 5%
Ciorba de burta

Mod de preparare reteta:

Ciorba de burta

Pregatirea si prepararea

Unul dintre secretele ciorbei de burta este prepararea burtii, ingredientul principal. Se recomanda sa lasati burta de vita 2-3 ore intr-un vas cu apa cu o lingura de bicarbonat de sodiu. In continuare carnea trebuie curatata foarte bine, spalata de cateva ori, asezonata cu sare si apoi fiarta timp de 3 ore.

Mod de preparare:

Intr-o oala mare, puneti 4,5 litri de apa si aduceti la fierbere. Cand apa ajunge la punctul de fierbere adaugam oasele de vita. Se lasa la fiert aproximativ o ora la foc mic, indepartand spuma ori de cate ori este nevoie.

Intre timp se spala si se curata legumele, se taie in sferturi si se adauga in ciorba la fiert impreuna cu oasele.

Cand ciorba va fi din nou in punctul de fierbere, adaugam burta tocata marunt, prefierta.

Acum adaugati cateva foi de dafin si boabe de piper si lasati totul sa fiarba la foc mic inca o ora si ceva pana cand carnea este foarte bine fiarta.

Opriti focul, indepartati oasele si folositi o strecuratoare pentru a indeparta burta si legumele fierte. Treceti ciora ramasa prin sita de mai multe ori pentru a o pastra perfect limpede.

Alegeti cateva bucatele din legumele fierte pentru a reveni in ciorba impreuna cu burta tocata marunt.

Luati carnea de pe oasele fierte, taiati-o cubulete si adaugati-o in ciorba. Puneti restul de legume fierte intr-un blender  si maruntiti-le bine si apoi adaugati-le in ciorba .

Pasul final in prepararea retetei perfecte de supa de tripe este urmatorul:

Spargeti cele patru oua intr-un bol si amestecati cu smantana.
Adaugati putina ciorba fierbinte la ele, amestecand tot timpul pentru a nu forma cocoloase. Cand amestecul a obtinut consistenta dorita, turnam totul in supa si amestecam repede.

Puneti ciorba in boluri individuale si puneti o lingura de otet balsamic pe fiecare portie. Serviti impreuna cu smanatana rece sau ardei iuti sau efectiv cu paine proaspata abia scoasa din cuptor. Un deliciu!

Ciorba de burta
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x