Ciorba de burta
Timp Preparare:
30 min
Timp Gatire:
90 min
Timp total
120 min
Despre
Ingrediente reteta Ciorba de burta
- 3 cepe
- 3 morcovi
- 1 catel de usturoi
- 2 kg de burta prefierta
- 1 telina
- 1 kg oase de vita
- 4 oua
- 2 radacini de patrunjel
- Sare si piper
- 500 g smantana
- Foi de dafin
- otet
Valoare nutritiva
Ciorba de burta
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 5%
- Carbohidrati 1%
- Calorii 5%
Mod de preparare reteta:
Ciorba de burta
Pregatirea si prepararea
Unul dintre secretele ciorbei de burta este prepararea burtii, ingredientul principal. Se recomanda sa lasati burta de vita 2-3 ore intr-un vas cu apa cu o lingura de bicarbonat de sodiu. In continuare carnea trebuie curatata foarte bine, spalata de cateva ori, asezonata cu sare si apoi fiarta timp de 3 ore.
Mod de preparare:
Intr-o oala mare, puneti 4,5 litri de apa si aduceti la fierbere. Cand apa ajunge la punctul de fierbere adaugam oasele de vita. Se lasa la fiert aproximativ o ora la foc mic, indepartand spuma ori de cate ori este nevoie.
Intre timp se spala si se curata legumele, se taie in sferturi si se adauga in ciorba la fiert impreuna cu oasele.
Cand ciorba va fi din nou in punctul de fierbere, adaugam burta tocata marunt, prefierta.
Acum adaugati cateva foi de dafin si boabe de piper si lasati totul sa fiarba la foc mic inca o ora si ceva pana cand carnea este foarte bine fiarta.
Opriti focul, indepartati oasele si folositi o strecuratoare pentru a indeparta burta si legumele fierte. Treceti ciora ramasa prin sita de mai multe ori pentru a o pastra perfect limpede.
Alegeti cateva bucatele din legumele fierte pentru a reveni in ciorba impreuna cu burta tocata marunt.
Luati carnea de pe oasele fierte, taiati-o cubulete si adaugati-o in ciorba. Puneti restul de legume fierte intr-un blender si maruntiti-le bine si apoi adaugati-le in ciorba .
Pasul final in prepararea retetei perfecte de supa de tripe este urmatorul:
Spargeti cele patru oua intr-un bol si amestecati cu smantana.
Adaugati putina ciorba fierbinte la ele, amestecand tot timpul pentru a nu forma cocoloase. Cand amestecul a obtinut consistenta dorita, turnam totul in supa si amestecam repede.
Puneti ciorba in boluri individuale si puneti o lingura de otet balsamic pe fiecare portie. Serviti impreuna cu smanatana rece sau ardei iuti sau efectiv cu paine proaspata abia scoasa din cuptor. Un deliciu!