Ciorba de vacuta
Timp Preparare:
15 min
Timp Gatire:
45 min
Timp total
60 min
Despre
Ingrediente reteta Ciorba de vacuta
- 700 g carne de vita, taiata cubulete
- 400 ml suc de rosii
- 2 morcovi medii
- 2 cepe mari
- 3 cartofi medii
- 1 ardei gras
- 1 telina medie
- 1 legatura patrunjel proaspat
- ulei de masline
- sare
- piper
- bors/ zeama de lamaie
Valoare nutritiva Ciorba de vacuta
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 5%
- Carbohidrati 2%
- Calorii 2%
Mod de preparare reteta: Ciorba de vacuta
Pregatirea si prepararea
Pentru inceput spalam si curatam bine legumele si le tocam in bucati mici sau dupa preferinte.
Carnea de vitao spalam bine si apoi o lasam 10 minute in apa rece pentru a se ridica la suprafata surplusul de sange. Dupa cele 10 minute o tocam in bucati mai mici sau mai mari , in functie de cum va place.
Carnea se pune la fiert, in apa rece cu sare. Atentie, in functie de cat de batrana este carnea de vita, procesul de gatire al acesteia se poate prelungi. Se fierbe carnea la foc mic, indepartand spuma care se formeaza la suprafata de oricate ori este nevoie.
Cand nu se mai formeaza spuma, se verifica daca nu cumva carnea a atins gradul de gatire necesar pentru pasul urmator. Se inteapa cu o furculita si daca aceasta intra in carne, chiar intampinand o oarecare rezistenta, se adauga radacinoasele. Carnea trebuie sa fie fiarta mai bine de jumatate cand adaugam legumele.
Se mai lasa la fiert inca 20-25 de minute sau pana carnea are textura care v-o doriti .
Odata ce toate sunt fierte – si legumele si carnea – se adauga sosul de rosii si se mai lasa 5 minute sa dea in clocot.
Daca inacriti ciorba cu bors, clocotiti borsul separat, intr-o craticioara, apoi adaugati-l peste ciorba care fierbe. Se lasa sa dea 2-3 clocote si se trage de pe foc.
La sfarsit se adauga patrunjelul tocata marunt sau leustean .
O minuntatie de gusturi si arome si mai ales de sanatate.
Carnea de vită este considerată de către nutriționiști cea mai sănătoasă carne roșie datorită conținutului său bogat în proteine, grăsimi “sănătoase”, vitamine, minerale și amino acizi. Aceste elemente joacă un rol vital în asigurarea unei stări optime de sănătate și daca vrei sa citesti mai mult despre beneficiile ei te astept AICI.
Aceasta ciorba de vita se poate servi alaturi de smantana proaspata, o paine de casa gata scoasa din cuptor, ardei iuti sau un pahar de vin rosu .
Pofta buna !