Ciorba de vacuta

Ciorba de legume cu carne de vita este una dintre acele retete care imi aminteste de radacinile mele si ma duce inapoi in copilarie, cand stateam langa bunica mea in bucatarie, uitandu-ma cum face ceva din nimic.
Ciorba de vita

Portii

9 portii

Calorii:

360

Vezi altele din:

Timp Preparare:

15 min

 Timp Gatire:

45 min

Timp total

60 min

Despre

Ciorba de vita cu legume

Ingrediente reteta Ciorba de vacuta

  • 700 g carne de vita, taiata cubulete
  • 400 ml suc de rosii
  • 2 morcovi medii
  • 2 cepe mari
  • 3 cartofi medii
  • 1 ardei gras
  • 1 telina medie
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • bors/ zeama de lamaie

Valoare nutritiva Ciorba de vacuta

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 5% 5%
  • Carbohidrati 2% 2%
  • Calorii 2% 2%
Ciorba de vacuta cu legume

Mod de preparare reteta: Ciorba de vacuta

Pregatirea si prepararea

Pentru inceput spalam si curatam bine legumele si le tocam in bucati  mici sau  dupa preferinte.
Carnea de vitao spalam bine si apoi  o lasam 10 minute in apa rece pentru  a  se ridica la suprafata surplusul de sange. Dupa cele 10 minute o tocam in bucati mai mici sau mai mari , in functie de cum va place.

Carnea se pune la fiert, in apa rece cu sare. Atentie, in functie de cat de batrana este carnea de vita, procesul de gatire al acesteia se poate prelungi. Se fierbe carnea la foc mic, indepartand spuma care se formeaza la suprafata de oricate ori este nevoie.

Cand nu se mai formeaza spuma, se verifica daca nu cumva carnea a atins gradul de gatire necesar pentru pasul urmator. Se inteapa cu o furculita si daca aceasta intra in carne, chiar intampinand o oarecare rezistenta, se adauga radacinoasele. Carnea trebuie sa fie fiarta mai bine de jumatate cand adaugam legumele.
Se mai lasa la fiert inca 20-25 de minute sau  pana carnea are textura care v-o doriti .
Odata ce toate sunt fierte – si legumele si carnea –  se  adauga  sosul de rosii  si se mai lasa  5 minute sa dea in clocot.

Daca inacriti ciorba cu bors, clocotiti borsul separat, intr-o craticioara, apoi adaugati-l peste ciorba care fierbe. Se lasa sa dea 2-3 clocote si se trage de pe foc.

La sfarsit se adauga patrunjelul  tocata marunt sau leustean .

O minuntatie de gusturi  si arome si mai ales de sanatate.

Carnea de vită este considerată de către nutriționiști cea mai sănătoasă carne roșie datorită conținutului său bogat în proteine, grăsimi “sănătoase”, vitamine, minerale și amino acizi. Aceste elemente joacă un rol vital în asigurarea unei stări optime de sănătate și daca vrei  sa citesti  mai mult despre beneficiile ei  te astept AICI.

Aceasta ciorba de vita se poate servi alaturi  de smantana proaspata,  o  paine de casa gata scoasa din cuptor, ardei  iuti sau un pahar de vin rosu .

Pofta buna ! cool

reteta Ciorba de vacuta cu legume
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x