Ciorba traditionala de porc si legume
Timp Preparare:
10 min
Timp Gatire:
50 min
Timp total
60 min
Despre
Ingrediente reteta Ciorba de Porc
- 600 g carne de porc
- 1 ceapa mare
- 100 g morcovi
- 100 g telina
- 100 g pastarnac
- 100 g fasole verde
- 50 g ardei gras verde
- 50 g ardei gras rosu
- 100 g cartofi
- 100 ml suc de rosii
- 700-800 ml bors
- 1 legatura de leustean
- sare
- cateva boabe de piper
- 2 linguri ulei
Valoare nutritiva Ciorba din carne de porc si legume
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 11 %
- Carbohidrati 4 %
- Calorii 7 %
Mod de preparare reteta: Ciorba de porc
Pregatirea si prepararea
Pentru inceput spalam carnea, o taiem cuburi mai mari sau mai mici in functie de preferinta si o punem la fiert, avand grija sa luam spuma de cate ori este necesar. . Legumele spalate si curatate le taiem in cuburi sau felii, in functie de cum doriti.
Calim ceapa in uleiul bine incins, apoi adaugam restul legumelor (cu exceptia cartofilor) si le calim impreuna pana cand se inmoaie usor.
Cand carnea este aproape fiarta adaugam legumele calite, sarea si piperul. Le fierbem impreuna pret de 1-2 minute, apoi adaugam cartofii.
Turnam apa cam 2 degete peste ingrediente si lasam sa fiarba la foc mic, luand spuma de cate ori este necesar si completand cu apa daca se evapora prea mult.
Cu 5 minute inainte sa oprim focul turnam borsul si sucul de rosii. Punem la fiert frunzele de leustean si lasam sa fiarba ciorba la foc mediu.
O servim fierbinte, cu patrunjel verde si smantana alaturi de o paine de casa proaspat facuta si delicioasa. Daca vrei sa aflii cum sa faci cea mai buna paine de casa iti recomand sa incerci aceasta reteta de paine impletita.
Pofta buna