Colacei cu mac/susan

Cum se fac colacii traditionali? Este o reteta simpla de colaci impletiti presarati cu mac sau susan care sigur plac oricui . De ce sa nu ii incerci si tu?
reteta colacei cu mac si susan

Portii

8 bucati

Calorii:

433

Vezi altele din:

Timp Preparare:

15 min

 Timp Gatire:

40 min

Timp total

55 min

Despre

colacei impletiti

Ingrediente reteta Colacei impletiti:

  • 1kg Faina 
  • 350ml apa calduta
  • 350ml lapte caldut
  • 1 lingura de sare
  • 2 linguri zahar
  • 35g drojdie proaspata
  • 60ml ulei
  • 1 galbenus de ou pentru uns

Valoare nutritiva Colacei Traditionali

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 8% 8%
  • Carbohidrati 21% 21%
  • Calorii 13% 13%
COLACI ÎMPLETIȚI

Mod de preparare reteta: colacei cu mac/susan

Pregatirea si prepararea colaceilor impletiti

1.Zaharul se dizolva in cateva linguri de lapte caldut,se adauga drojdia si 2 linguri de faina si se amesteca bine pana se omogenizeaza si se lasa cca. 10-15 minute sa se activeze drojdia.

Se amesteca sarea cu faina,se adauga maiaua si incepe framantatul pana se incorporeaza faina apoi se adauga apa si laptele ambele caldute si apoi uleiul.

Se framanta pana se obtine un aluat uniform,elastic si nelipicios. Lasa-l la crescut aprximativ 50 min – 1h acoperit, pana isi  dubleaza volumul.

2.Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il rasturnam pe masa de lucru pudrata cu faina si formam un sul pe care-l vom imparti in 3 bucati egale.

Taiem fiecare bucata de aluat in alte 5-6 bucati egale, mai mici. Rulam fiecare bucatica de aluat, intr-un snur subtire. Apoi taie fiecare bucată de aluat în 2 jumătăți. Întinde 2 corzi lungi de aproximativ 30 cm. Împleteste cele 2 corzi ca o sfoară, apoi uneste capetele.

3.Punem toti colaceii dulci in tava de cuptor tapetata cu hartie copt si ii lasam inca o ora la crescut. Dupa ce si-au dublat volumul, ii ungem cu un galbenus amestecat cu putin lapte si presaram cu susan/mac/zahar . Se pun la cuptor la 170 grade pana se rumenesc, aproximativ 15 min .

Daca ii doresti mai dulci , eu dupa ce se racesc ii ung cu un pic de miere amestecata cu apa calduta.

Pofta buna!

0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x