Covridog Pufos de casa

Covridog - O reteta simpla de cornuri cu cremvursti, cu aluat pufos. Pentru cei ce iubesc produsele de patiserie este mancarea perfecta.
Covridog

Portii

10 bucati

Calorii:

316

Vezi altele din:

Timp Preparare:

15 min

 Timp Gatire:

35 min

Timp total

50 min

Despre

Covridog

Ingrediente reteta Covridog de Casa

  • 25g drojdie proaspata
  • 25g zahar
  • 300 ml apa calduta
  • 50 g unt topit
  • 500g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou pentru uns
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • Apa pentru oparit aluatul
  • Crenvursti, cabanos, sunca, cascaval etc
  • Mac , susan, sare la alegere

Valoare nutritiva

Covridog de Casa

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 6% 6%
  • Carbohidrati 7% 7%
  • Calorii 9% 9%
Covridog homemade

Mod de preparare reteta:

Covridog de Casa

Pregatirea si prepararea 

Incepem cu aluatul. Intr un vas incapator se pune drojdia cu zaharul  si toata apa calduta si se lasa pentru 15-20 de min sa se activeze ( ideal acoperita cu un prosop sau folie alimentara) .

Dupa ce s- a activat drojdia , se  pune  250g de faina din cei 500 si se omogenizeaza  bine cu o spatula de lemn sau silicon (aluatul va fi destul de lichid la inceput). Se adauga apoi partea ramasa de faina  si se incorporeaza bine . Se incepe framantarea cu  mana , se adauga lingurita  de sare (sau mai mult dupa gust si obisnuinta) si se  adauga treptat untul topit in timp ce se framanta. 

O data ce aluatul s-a omogenizat va rezulta un aluat moale foarte foarte usor lipicios .  Se  pune intr-un vas curat uns cu ulei  si se acopera si se lasa la cald timp de 60 de minute la dospit.

Dupa cele 60 de minute se scoate  aluatul  pe  masa de lucru bine infainata si se face un sul de aluat mare care apoi se taie in  3 si apoi in 6 sau 8 depinde cat de groase vreti sa fie bucatile.

Din fiecare bucatica de aluat  se  formeaza un sul  lung si subtire si se roteste  in jurul  cabonosului sau crenvurstilor ( dupa preferinta) sau  se pot face diverse forme umplute cu ce va place.   ( am sa atasez poze sa vedeti  exact la ce va ma refer)

Intre timp se pune la fiert intr-o oala incapatoare  apa (1/2 din oala) si cand incepe sa clocoteasa  se adauga lingura de bicarbonat. Se lasa sa mai dea in 2 clocote si apoi pe rand se  pun  covridogii sau  formele facute si  se  lasa  40-50 de secunde fiecare in clocot .

Se scot  cu o paleta pe o foaie de copt , se ung cu galbenus de ou amestecat cu un pic de apa , si se presara deasupra  susan , mac, sare la alegere. 

Se pune tava in cuptorul preincalzit si se  lasa 20 de min la 200 de grade.

Pofta mare si sper sa incercati cat de curand aceasta reteta.  

Reteta explicata in imagini

Covridog si pateuri
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x