Crema de mascarpone cu lamaie

Crema de lamaie cu mascarpone. O reteta simpla de crema pentru tort, prajituri, fursecuri sau macarons. Crema de lamaie este dulce-acrisoara, foarte aromata si are un gust foarte placut.
Crema de mascarpone si lamaie

Portii

16 bucati

Calorii:

510

Vezi altele din:

Timp Preparare:

5 min

 Timp Gatire:

20 min

Timp total

25 min

Despre

Crema de mascarpone si lamaie

Ingrediente reteta Crema de lamaie cu mascarpone

  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura faina alba
  • 100 g unt
  • 250 g mascarpone
  • sucul de la jumatate de lamaie

Valoare nutritiva

Crema de lamaie cu mascarpone

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 5 % 5 %
  • Carbohidrati 2 % 2 %
  • Calorii 16 % 16 %
Crema de mascarpone si lamaie

Mod de preparare reteta:

Crema de lamaie cu mascarpone

Pregatirea si prepararea 

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema.

In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda

Turnam laptele peste faina amestecand usor, sa nu se formeze cocoloase, apoi turnam amestecul peste galbenusuri, amestecand bine pana se omogenizeaza. Punem vasul pe foc mic sau la baie de aburi. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu pana devine ca o budinca nu foarte groasa. 

Se ia de pe foc si se amesteca cu untul. Se lasa la racit. Cand s-a racit bine de tot, se amesteca impreuna cu mascarpone si la final se adauga zeama de lamaie ( bineinteles ca daca nu sunteti  iubitori  de lamaie puteti  adauga orice alta zeama gen de portocale sau mandarine sau  esente: de migdale, de vanilie etc) 

Crema se lasa sa se racoreasca, timp in care se amesteca din cand in cand cu telul, sa nu se formeze crusta deasupra. Peste crema racorita se pune o folie alimentara, direct pe suprafata cremei si se da la frigider pana este bine racita si se intareste putin.

Se lasa la rece pana la momentul montarii tortului sau prajiturii.

Pofta buna! 

Prajitura cu blat de nuca  si crema de mascaropone
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x