Friptura de pui la cuptor
Timp Preparare:
15 min
Timp Gatire:
60 min
Timp total
75min
Despre
Ingrediente reteta Friptura de pui
- 1 pui intreg sau 4 pulpe pui
- 4 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 linguri mix Ierburi
- 1 lingurita boia
- 1 lingura sos de soia
- 2 ardei grasi sau kapia
- sare
- apa
Valoare nutritiva
Friptura de pui
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 16%
- Carbohidrati 1%
- Calorii 9%
Mod de preparare reteta:
Friptura de pui
Pregatirea si prepararea
Indiferent ce parte a puiului folositi pentru friptura sau daca este pui intreg, aceste bucati nu trebuie spalate. Daca carnea de pui care o folositi este decongelata atunci va indemn intai sa cititi acest articol despre cum se decongeleaza corect carnea de pui. In orice metoda ati folosi carnea de pui, sfatul meu este inainte de a incepe pregatirea lor, fie pentru marinat fie pentru pus in tava, intai sa stergeti carnea cu prosoape de hartie sau un prosop curat pentru a indeparta surplusul de apa de pe piele.
Acestea fiind spuse, haideti sa incepe sa pregatim cea mai suculenta si aromata friptura de pui .
Puneti carnea de pui in tava si separat intr-un bol amestecati lingurile de ulei cu condimentele , sosul de soia si sarea pana obtineti un sos subtire cu care ungeti bucatile de carne.
Apoi, turnati in jurul carnii o cana de apa sau de vin alb dupa preferinta si puneti in jur bucatile de ardei tocate julien sau bucati mai mari .
Se poate adauga deasupra carnii deasemenea si usturoi tocat daca va place.
O data pregatita tava, acoperiti-o cu o folie de aluminiu si se pune in cuptorul preincalzit la 180-200 de grade C timp de 40-50 de minute. Dupa 20 de minute se inlatura folia de aluminiu pentru a permite carnii sa se rumneasca frumos deasupra. Tot atunci se pot intoarce bucatile de carne pentru a se rumeni uniform.
Langa carnea de pui la cuptor se pot servi diverse garnituri, cum ar fi piure de cartofi, salata de cartofi, cartofi natur, cartofi prajiti, pilaf de orez, rizoto, mancare de spanac scazut, mancare de fasole verde scazuta si multe altele.
In functie de garnitura aleasa, alaturi de friptura de pui se poate servi un vin alb sau bere.
Pe langa ca este delicioasa, carnea de pui ofera multe beneficii organismului uman. Citeste aici cateva dintre ele.