Friptura de pui la cuptor

Putine feluri de mancare sunt la fel de indragite ca un pui de pui auriu. Este greu sa gresesti cu metoda de baza, dar exista cateva retete care se ridica deasupra celorlalte, producand un preparat delicios, cu pielea crocanta si cu carne frageda.
friptura de pui la cuptor

Portii

4 portii

Calorii:

405

Timp Preparare:

15 min

 Timp Gatire:

60 min

Timp total

75min

Despre

friptura de pui la cuptor

Ingrediente reteta Friptura de pui

  • 1 pui intreg  sau 4 pulpe pui
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 linguri mix Ierburi 
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 ardei grasi sau kapia
  • sare 
  • apa

Valoare nutritiva

Friptura de pui

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 16% 16%
  • Carbohidrati 1% 1%
  • Calorii 9% 9%
friptura de pui

Mod de preparare reteta:

Friptura de pui

Pregatirea si prepararea 

Indiferent  ce parte  a puiului  folositi  pentru  friptura  sau daca este pui  intreg, aceste bucati  nu trebuie spalate. Daca carnea de pui  care o folositi  este decongelata  atunci va indemn intai sa cititi acest  articol despre cum se decongeleaza corect  carnea de pui. In orice metoda ati folosi carnea de pui, sfatul meu este inainte  de  a incepe  pregatirea lor, fie pentru marinat fie pentru pus in tava,  intai  sa stergeti  carnea cu  prosoape de hartie sau un prosop  curat pentru  a indeparta  surplusul de  apa de pe piele.

Acestea fiind spuse, haideti sa incepe sa pregatim cea mai suculenta si aromata friptura de pui .

Puneti carnea de pui  in tava si separat intr-un bol amestecati lingurile de ulei cu  condimentele , sosul de soia si sarea pana obtineti un  sos subtire cu care ungeti bucatile de carne.

Apoi, turnati  in jurul carnii  o cana de apa sau de vin alb dupa preferinta si puneti in jur  bucatile de ardei  tocate julien sau  bucati  mai mari .

Se  poate adauga deasupra carnii  deasemenea  si usturoi  tocat daca  va  place.

O data pregatita tava,  acoperiti-o cu  o folie de aluminiu si  se pune in cuptorul  preincalzit la 180-200 de grade C timp de  40-50 de minute.  Dupa 20 de minute  se inlatura folia de aluminiu pentru  a permite carnii sa se rumneasca frumos deasupra.  Tot atunci se pot intoarce bucatile de carne  pentru a se rumeni uniform.

Langa carnea de pui la cuptor se pot servi diverse garnituri, cum ar fi piure de cartofi, salata de cartofi, cartofi natur, cartofi prajiti, pilaf de orez, rizoto, mancare de spanac scazut, mancare de fasole verde scazuta si multe altele.

In functie de garnitura aleasa, alaturi de friptura de pui se poate servi un vin alb sau bere.

Pe langa ca este delicioasa, carnea de pui ofera multe beneficii organismului uman. Citeste aici  cateva dintre ele.

pulpe de pui la cuptor
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x