Ingredientul minune pentru orice salata

Nu este nimic mai rau decat sa construiesti o salata frumoasa doar pentru a gasi prima muscatura complet lipsita de aroma. Din fericire, un ingredient iti poate salva salata. Este un ingredient pe care il adaugi la aproape orice altceva gatesti, dar este adesea uitat pe salate – unul care este atat de obisnuit, ca probabil sta pe blatul bucatariei in timp ce vorbim. Ingredientul care schimba jocul despre care vorbesc? Sarea. Poate transforma o salata plictisitoare, fara aroma, in ceva echilibrat si luminos si poate ajuta la ridicarea aromelor, astfel incat sa straluceasca. Daca salata ta, are un gust fad, in ciuda faptului ca are o cantitate de ingrediente aromate, probabil ca are nevoie doar de sare.
ingredient salata
ingredient salata

Recomandarile Mele

Eu cumpar Sare de toate tipurile numai de pe Vegis.ro

Cum sa-ti sarezi salata verde

Condimentarea bazei de salata este cel mai simplu mod de a te asigura ca fiecare muscatura este delicioasa. Dupa ce ai pregatit salata, da gust unei bucati de salata. Nu ar trebui sa aiba un gust sarat – doar echilibrat si aromat. Daca are nevoie de mai multa sare, presar-o peste verdeata, incercand din rasputeri sa o distribui uniform pe intreaga salata. Retine ca, daca salata ta este foarte uscata, sarea are tendinta de a se duce in fundul vasului in loc sa se lipeasca de salata, deoarece nu are pe ce sa se agate. Daca se intampla acest lucru, continu sa amesteci salata pana se dizolva inainte de a o gusta din nous au adauga un pic de ulei de masline.

De ce ulei de masline si nu de floarea soarelui  sau alte uleiuri? Este simplu: este mai aromat si  cu o densitate mai groasa  decat  alte uleiuri si va ajuta maim ult prinderea sari  de legume si verdeturi . Daca insa nu iti  place uleiul de masline sau nu esti obisnit sa il folosesti, in acest articol iti  prezint  mai multe tipuri de uleiuri  indicate pentru sanitate si avantajele utilizarii lor.

Dar fii atent – este usor sa sarezi prea mult salata. Poti adauga oricand mai multa sare, dar nu o poti lua. Deci, este mai bine sa adaugi putin si sa gusti intre fiecare adaugare, mai degraba decat dintr-o data.

Ce tip de sare sa utilizezi

ingredient salata
ingredient salata

Evita utilizarea sarurilor grosiere (cum ar fi Maldon sau orice alta sare de mare) atunci cand iti condimentezi verdeata de salata. Cristalele sunt prea mari si nu se vor dizolva. In schimb, utilizeaza sare kosher fina sau sare de masa. Aceste tipuri de saruri sunt mult mai fine si se vor dizolva mai repede in salata. Daca tot ce ai la indemana este sare kosher grosiera, incearca sa o dizolvi intr-o cantitate mica de apa pentru a ajuta la dizolvarea mai rapida inainte de a o adauga in salata.

Inca din cele mai vechi timpuri pana in zilele noastre sarea (ca si piperul) este un ingredient de baza in orice bucatarie, indiferent de specificul ei. De nenumarate ori s-a pus problema beneficiilor sau din contra, a reactiilor negative care pot fi provocate de catre acest ingredient. Dar aceasta problema o sa o tratam separat in alt articol informativ.

Singurul lucru pe care ar trebui sa-l adaugi la salata

Nota: Este posibil sa castig un comision atunci cand cumparati prin accesarea link-urilor de afiliere de pe site-ul meu, fara costuri suplimentare pentru dvs. Acest lucru nu afecteaza independenta mea editoriala.

0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x