Paine turceasca
Azi vreau sa va explic pas cu pas cum se pregateste aluatul pentru painea turceasca sau lipie turceasca. Este o bunatate!
Despre?
Ingrediente reteta paine turceasca:
Pentru aluat :
- 500g faina
- o linguriță de sare
- 200 ml lapte cald
- 130 ml apa calda
- 25 ml ulei
- 25g drojdie proaspătă sau 10g drojdie uscata
Valoare nutritiva reteta paine turceasca
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 10%
- Carbohidrati 19%
- Calorii 11%
Mod de preparare paine turceasca
Pregatirea
Pregatirea acestor paini turcesti sau lipii turcesti esterelativ simpla. In comparatie cu alte aluaturi pe baza de drojdie, la acest preparat nu este necesara activarea drojdiei in prealabil. Se amesteca toate ingredientele mai puțin uleiul la început pana se omogenizează, apoi treptat, cate putin se adauga uleiul . Se frământă bine intr-un bol( ideal, deoarece este un aluat f moale) și se lasă la dospit undeva la 30,40 de.min acoperit, la cald.
Apoi se presară faina din plin pe blatul de lucru si se se pune compoziția. Se taie în 5,6 bucati ( mie 6 bucati mi au ieșit din 500g faina). Se ia fiecare bucata și cu sucitorul se da forma rotunda ( depinde cât de mare e tigaia în care le faceti) și apoi pe rand se pun în tigaia încinsă.
Se pot face direct în tigaie fără ulei ,însă eu pt gust pun câte o bucățică de unt în tigaie ) se întorc des când pe o parte când pe cealaltă pt ca e risc sa se ardă repede.
Pofta mare si astept poze de voi daca ati incercat reteta.