Placinte cu branza la tigaie
Despre?
Ingrediente retata : Placinte cu branza la tigaie
Pentru aluat :
- 500g faina alba
- 250ml smantana sau iaurt
- 10g drojdie uscata sau 25g drojdie proaspata
- 3 lingurite zahar
- 100-150ml apa calduta
- putina sare (o lingurita)
Pentru umplutura:
- 400 g branza sarata
- o legatura ceapa verde
- 1 legatura marar
- 1 ou
Valoare nutritiva Placinte cu branza la tigaie
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 10%
- Carbohidrati 8%
- Calorii 11.33%
Mod de preparare Placinte cu branza la tigaie
Pregatirea
Pentru aluat se urmeaza pasii firesti: se dizolva drojdia in putina apa calduta, se amesteca cu zaharul si o lingura de faina. Faina cernuta se omogenizeaza, intr-un bol incapator, cu sarea si se face o gaura la mijloc, in care se toarna drojdia deja activata. Se adauga iaurtul sau smantana ( Eu prefer smantana deoarece da o aroma mai deosebita). Se incepe amestecarea ingredientelor, turnand cate putina apa pana se incorporeaza toata. Se ia coca la framantat energic. Se continua framantatul pana la obtinerea unui aluat neted, nelipicios. Aluatul bine framantat se aseaza intr-un bol uns cu ulei, se infoliaza si se lasa la crescut intr-un loc caldut, pana isi dubleaza volumul.
Cum se face umplutura?
Branza sarata se da pe razatoare si apoi se amesteca cu mararul tocat fin si ceapa tocata marunt. Se adauga un ou crut pentru a lega compozitia si pentru a fi mai usor de intins pe placinta.
Cum se formeaza placintele?
Se pune aluatul pe masa de lucru, infainat bine, si se portioneaza in mingiute de aluat de aproximativ 100 g una. Se adauga umplutura iar apoi se impacheteaza si se intind cu ajutorul unui sucitor. Se coc la foc mic-mediu in putin ulei sau daca folositi o tigaie anti-aderenta se poate si fara ulei. Se lasa pe fiecare parte pana cand se rumenesc frumos.
Secret: nu recomand ungerea tigaii cu unt deoarece riscul ca turtele/placintele sa se arda este foarte ridicat.