Placinte cu branza la tigaie

Cine nu isi aminteste cu drag de placintele aburinde facute de bunicile noastre, cu multa branza sarata, marar si multa dragoste?
Placinte cu branza la tigaie

Portii

7

 Gata in:

40 min

Calorii:

543

Vezi altele din:

Despre?

Placinte la tigaie cu branza, ceapa si marar

Ingrediente retata : Placinte cu branza la tigaie

Pentru aluat :

  • 500g faina alba
  • 250ml smantana sau  iaurt
  • 10g drojdie uscata sau 25g drojdie proaspata
  • 3 lingurite zahar
  • 100-150ml apa calduta 
  • putina sare (o lingurita)

Pentru umplutura:

  • 400 g branza sarata
  • o legatura ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1 ou
ingrediente turta cu branza
turta cu branza si marar

Valoare nutritiva Placinte cu branza la tigaie

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 10% 10%
  • Carbohidrati 8% 8%
  • Calorii 11.33% 11.33%
turte cu branza si marar

Mod de preparare Placinte cu branza la tigaie

Pregatirea 

Pentru aluat se urmeaza pasii firesti: se dizolva drojdia in putina apa calduta, se amesteca cu zaharul si o lingura de faina. Faina cernuta se omogenizeaza, intr-un bol incapator, cu sarea si se face o gaura la mijloc, in care se toarna drojdia deja activata. Se adauga  iaurtul sau  smantana ( Eu prefer smantana deoarece da o aroma mai deosebita). Se incepe amestecarea ingredientelor, turnand cate putina apa pana se incorporeaza toata. Se ia coca la framantat energic. Se continua framantatul pana la obtinerea unui aluat neted, nelipicios. Aluatul bine framantat se aseaza intr-un bol uns cu ulei, se infoliaza si se lasa la crescut intr-un loc caldut, pana isi dubleaza volumul.

Cum se face umplutura?

Branza sarata se da pe razatoare si apoi se amesteca cu  mararul tocat fin  si  ceapa tocata marunt. Se adauga un ou  crut pentru a lega compozitia si pentru  a fi mai usor de intins pe placinta.

Cum se formeaza placintele?

Se pune aluatul pe masa de lucru, infainat bine, si se portioneaza in mingiute de aluat de aproximativ 100 g una. Se adauga umplutura iar apoi se impacheteaza si se intind cu ajutorul unui sucitor. Se coc la foc mic-mediu in putin ulei sau daca folositi  o tigaie anti-aderenta se poate si fara ulei. Se lasa pe fiecare parte pana cand se rumenesc frumos.

Secret: nu recomand  ungerea tigaii cu unt deoarece riscul ca turtele/placintele sa se arda este foarte ridicat. wink

ingrediente turte cu branza
aluat turte cu branza
turta cu branza ceapa verde si marar
placinte cu branza ceapa verde si marar
placinte ca la bunica acasa
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x