Prajitura Kinder Maxi King
Timp Preparare:
15 min
Timp Gatire:
60 min
Timp total
75 min
Despre
Ingrediente reteta Prajitura Maxi King
Blat:
- 6 oua
- un praf de sare
- 5 linguri de apa
- 6 linguri de zahar
- 4 linguri ulei
- 6 linguri de faina
- 1 lingurita praf de copt+otet
- 2 linguri cacao
- 1 esenta de vanilie
Crema:
- 500 ml frisca
- 1 lingura mare de miere
- 2 pliculete intaritor de frisca
- 2 linguri de lapte
Glazura
- 120 g ciocolata
- 70g unt
- 3 linguri de lapte
- 1 lingura de apa rece
Sos de caramel
- 200g zahar
- 200 ml smanatana dulce (de frisca)
- 100ml apa
- 50g unt
- Un praf de sare
Nuca caramelizata:
- 5 linguri de nuca
- 4 linguri de zahar
Valoare nutritiva
Prajitura Maxi King
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 7%
- Carbohidrati 17%
- Calorii 22%
Mod de preparare reteta:
Prajitura Maxi King
Pregatirea si prepararea
Blat:
Intai batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul si apoi apa. Trebuie sa iasa o consistenta lucioasa dar nu la fel de tare ca si la bezele (un pic mai lichida) Adaugam apoi galbenusurile frecate cu ulei si amestecam bine. Punem jumatate din cantitatea de faina, apoi praful de copt stins cu otet si apoi restul de faina. La final punem cacao si amestecam sa omogenizam. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 min la 180 de grade in mijlocul cuptorului (si bineinteles se face testul scobitorii la final). Se lasa la racit si apoi se scoate din tava. Daca doresti reteta explicata de blat cu cacao intra aici si ai toate secretele.
Crema:
Batem frisca bine cu cele doua pliculete de intaritor si cu lingura de miere. La final adaugam laptele si amestecam bine sa se incorporeze. Dupa ce blatul s-a racit turnam 1/2 din compozitie si nivelam. Lasam la rece pana se face glazura.
Glazura:
Topim ciocolata la baie de aburi, iar cand e topita complet adaugam untul si laptele. Amestecam bine si luam de la aburi. Adaugam o lingura de apa rece si lasam pana se raceste si se ingroasa putin, amestecand ca sa nu se formeze crusta deasupra. Eu am lasat cam 30 de minute glazura sa se raceasca, avand in vedere ca in casa era destul de cald. Cand e suficient de rece o turnam uniform peste crema. Lasam la rece pana se intareste putin pe prajitura, apoi punem si restul de crema.
Sosul de caramel:
Punem apa intr o oala un pic mai inalta la fiert si adaugam Praful de sare , cand incepe sa se incalzeasca adaugam zaharul si miscam un pic oala sa se aseze ( ideal nu amestecati cu lingura sau ceva pentru ca zaharul tinde sa se faca bulgarasi si atunci se topeste mai greu). Se lasa sa fiarba pe foc mic pana incepe sa se caramelizeze zaharul. Cand s-a caramelizat zaharul se adauga untul de la temperatura camerei si se lasa sa se topeasca usor. Dup ce s-a topit 90% untul se poate adauga smantana dulce si se amesteca incontinuu timp de 1 minut. Cand s a omogenizat totul , se pune intr-un vas termorezistent si se lasa la racit la temperature camerei . Urmareste aici reteta de sos de caramel ideala si garantata pentru a fi sigur(a) ca iti iese perfect din prima.
O data ce s-a racit si s-a intarit un pic sosul il adaugam peste prajitura.
Nuca caramelizata:
Prajim nuca in cuptor si o maruntim putin. Caramelizam zaharul intr-o cratita si adaugam nuca, apoi oprim focul. Amestecam cu o lingura ca sa se acopere bine, apoi scoatem nuca pe o hartie de copt.. O presaram apoi peste sosul de caramel si apasam la final cu mana sau cu o paleta de slicon ca sa se lipeasca bine.
Lasam prajitura la frigider cateva ore inainte de a o taia, ideal peste noapte.
Pofta buna si sper din suflet sa va placa