Tocanita de vita la slow cooker
Timp Preparare:
20 min
Timp Gatire:
4 h 30 min
Timp total
4h 50 min
Despre
Ingrediente reteta Tocanita de vita la slow cooker
- 2 kilograme de carne de vita
- ¼ cana faina universala
- ½ lingurita sare
- ½ lingurita piper negru macinat
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1 frunza de dafin
- 1 lingurita boia
- 1 ceapa, tocata
- 1 ½ cana supa de vita
- 3 cartofi taiati cubulete
- 4 morcovi, feliati
- 1 cana vin rosu sec
- 1 tulpina de telina
Valoare nutritiva
Tocanita de vita la slow cooker
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 9%
- Carbohidrati 1%
- Calorii 4%
Mod de preparare reteta:
Tocanita de vita la slow cooker
Pregatirea si prepararea
Pregatirea acestei tocane de vita la gatire lenta este mai usor decat credeti!
1. Pregatiti carnea de vita. In primul rand, va trebui sa taiati din carnea de vita excesul de grasime. Dupa aceea, veti cali carnea de vita intr-o tigaie pana cand este prajita (nu trebuie sa o gatiti pana la capat); rumenirea carnii ajuta doar la crearea unei arome suplimentare, asa ca va rog sa nu o sariti peste.
2. Adaugati lichidele. Turnati supa de vita sau apa, vinul rosu uscat, pasta de rosii, otetul balsamic, cimbru si sare si piper in bolul vasului de gatit. Amestecati impreuna cu carnea de vita pana se omogenizeaza.
3. . Apoi amestecati usturoiul, ceapa, morcovii si cartofii. Acoperiti si gatiti la foc mic timp de 4-5 ore. Cu cat se gateste mai mult, cu atat tocanita va fi mai buna si mai frageda.
4. Dupa ce tocanita este gata, adaugati faina si mazarea si gatiti inca 15 minute fara acoperire, pana cand tocanita se ingroasa. Daca este prea groasa se poate adauga o jumatate de cana de apa.
5.Serviti cu paine de casa , biscuiti sau paine turceasca. Bucurati-va de un castron mare de deliciu.
Pofta mare!