Saratele cu branza
Timp Preparare:
20 min
Timp Gatire:
20 min
Timp total
40 min
Despre
Ingrediente reteta Saratele cu branza
- 200 g margarina sau unt sau untura
- 200 g branza de vaca
- 2 oua
- 15 g drojdie si 10 lg lapte caldut, pt a inmuia drojdia
- faina cat cuprinde
- pt uns un ou
- chimen
- susan
- mac
Valoare nutritiva
Saratele cu branza
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 13%
- Carbohidrati 26%
- Calorii 24%
Mod de preparare reteta:
Saratele cu branza
Pregatirea si prepararea
Incepem cu untul . Untul se topeste intr-o oala sau la cuptorul cu microunde ( dupa preferinte si timp disponibil). Se adauga laptele rece, aducand astfel la o temperatura suportabila a untului topit la deget. Adaugam si telemeaua rasa sau sfaramata cu furculita, cum va este mai usor.
Intr-un bol se pun faina, sarea, drojdia uscata si oul. Amestecam bine, facem o gropita in mijloc si turnam amestecul cu lapte. Amestecam bine cu mana si framantam cu aluat usor moale, dar nelipicios.
Tructuri si secrete
in functie de tipul de faina folosit se mai adauga putina faina daca aluatul este prea moale
In functie de cat de sarata este branza folosita mai adaugati sare, daca considerati ca este necesar
Branza sau telemeaua se poate inlocui cu cascaval ori cu alt tip de branza sarata si tare chiar si branza feta
Aluatul se intinde intr-o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime. Saratelele se taie cu rola zimtata, la dimensiunea dorita. Se ung cu galbenus de ou, desfacut cu cateva linguri de lapte si se presara cu parmezan ras, mac , susan sau chimen
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru aproximativ 20 de minute. Timpul de coacere poate varia in functie de cuptorul fiecaruia.
Se lasa la racit si se servesc simple sau alaturi de sosuri, iaurt sau bere.
Daca si tu esti un iubitor/iubitoare de branzeturi aceasta este o reteta simpla, satioasa si numai buna de incercat alaturi de familie sau prieteni.
Sper sa o incercati si voi! 🙂