Saratele cu branza

Reteta de saratele cu branza este una foarte indragita, atat de copii, cat si de adulti. Saratelele, cu chimen, susan sau mac, pot fi cosumate ca aperitiv sau ca gustare, simple, cu o cana de iaurt sau alaturi de un pahar cu bere.
saratele cu branza si chimen

Portii

30 bucati

Calorii:

110

Vezi altele din:

Timp Preparare:

20 min

 Timp Gatire:

20 min

Timp total

40 min

Despre

saratele cu branza si chimen

Ingrediente reteta Saratele cu branza

  • 200 g margarina sau unt sau untura
  • 200 g branza de vaca
  • 2 oua
  • 15 g drojdie si 10 lg lapte caldut, pt a inmuia drojdia
  • faina cat cuprinde
  • pt uns un ou
  • chimen
  • susan
  • mac

Valoare nutritiva

Saratele cu branza

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 13% 13%
  • Carbohidrati 26% 26%
  • Calorii 24% 24%
saratele cu branza si chimen

Mod de preparare reteta:

Saratele cu branza

Pregatirea si prepararea 

Incepem cu untul . Untul se topeste intr-o oala sau la cuptorul cu microunde ( dupa preferinte si timp disponibil). Se adauga laptele rece, aducand astfel la o temperatura suportabila a untului topit la deget. Adaugam si telemeaua rasa sau sfaramata cu furculita, cum va este mai usor.

Intr-un bol se pun faina, sarea, drojdia uscata si oul. Amestecam bine, facem o gropita in mijloc si turnam amestecul cu lapte. Amestecam bine cu mana si framantam cu aluat usor moale, dar nelipicios.

Tructuri si secrete 

in functie de tipul de faina folosit se mai adauga putina faina daca aluatul este prea moale

In functie de cat de sarata este branza folosita mai adaugati sare, daca considerati ca este necesar

Branza sau telemeaua se poate inlocui cu cascaval ori cu alt tip de branza sarata si tare chiar si branza feta

Aluatul se intinde intr-o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime. Saratelele se taie cu rola zimtata, la dimensiunea dorita. Se ung cu galbenus de ou, desfacut cu cateva linguri de lapte si se presara cu parmezan ras, mac , susan sau chimen

Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru aproximativ 20 de minute. Timpul de coacere poate varia in functie de cuptorul fiecaruia.

Se lasa la racit si se servesc simple sau alaturi de sosuri, iaurt sau bere.

Daca si tu esti un iubitor/iubitoare de  branzeturi aceasta este o reteta simpla, satioasa si  numai buna de incercat alaturi de familie sau prieteni.

Sper sa o incercati si voi! 🙂

saratele cu branza si chimen
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x