Piure de telina
Timp Preparare:
10 min
Timp Gatire:
30 min
Timp total
40 min
Despre
Ingrediente reteta Piure de telina
-
1 radacina mare de telina, curatata si tocata
-
Sare grunjoasa
-
piper proaspat macinat
-
1 cana lapte integral
-
3 linguri de unt nesarat
Valoare nutritiva
Piure de telina
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 1%
- Carbohidrati 2%
- Calorii 2%
Mod de preparare reteta:
Piure de telina
Pregatirea si prepararea
Pasul 1
Puneti radacina de telina intr-o cratita medie si acoperiti cu apa. Se condimenteaza cu sare si se aduce la fierbere, apoi se reduce la fierbere lenta. Gatiti, partial acoperit, pana cand este foarte frageda si usor de strapuns cu furculita, 15 pana la 25 de minute; Apoi scurgeti apa si lasati sa se raceasca putin bucatile de telina.
Pasul 2
Se incalzeste laptele si untul intr-o cratita mica pana cand untul este topit si amestecul este fierbinte.
Pasul 3
Puneti amestecul de radacina de telina si lapte intr-un blender pana la omogenizare, aproximativ 2 minute. Se strecoara printr-o sita, apasand cu o spatula de silicon sau lemn pentru a extrage cat mai mult piure. Asezonati cu sare si piper. (Daca piureul este prea subtire, gatiti, amestecand, la foc mediu pana se ingroasa pana la consistenta dorita.)
Se poate servi ca si garnitura alaturi de diverse fripturi de pui , cordon bleu, sau pur si simplu cu paine proaspata .
SFATUL BUCATARULUI
Puteti face piureuri similare cu alte legume, cum ar fi morcovii si dovleceii.
Pofta buna! 🙂