Painea prajita groasa, plina de ricotta pufoasa si porumb dulce, este o masa de vara perfecta, cu efort redus si rasplata mare. Folositi porumb proaspat, in sezon Amestecati si asortati garniturile Pregatiti din timp
Vinete cu parmezan
Un clasic pentru un motiv, vinetele la cuptor cu parmezan sunt o mancare reconfortanta in cea mai buna forma. Puneti felii de vinete pane cu mozzarella, parmezan, busuioc si sos de rosii, apoi coaceti-le la cuptor pana cand devin spumoase.
Cum sa gatesti Quinoa
Te-ai saturat de quinoa umeda si aglomerata? Nu iti mai face griji! Gateste cea mai usoara si mai pufoasa quinoa in 20 de minute; apoi adaug-o la salate, boluri si impachetari. Se pastreaza bine in frigider, asa ca fa o portie mare si foloseste aceasta “cereala” fara gluten, bogata in proteine, toata saptamana!
Risotto cu ciuperci si curcan
Aveti resturi de curcan?. Acest risotto este o modalitate excelenta de a-l folosi. O mancare de orez de inspiratie italiana, folosind resturi de curcan, ciuperci, salvie si putina branza proaspata de capra.
Risotto cu spanac
Risotto cu spanac! Risotto simplu si usor cu spanac proaspat, bulion, parmezan si lamaie Cand primavara isi face in sfarsit aparitia pe aici, o face cu o explozie de verde. Copacii care au stat sumbru goi luni de zile incep sa isi frunzele dintr-o data, facandu-ne semn sa ne trezim(!) si sa ne pregatim pentru zilele mai calde care vor veni.
Spanac soté cu unt si usturoi
Aceasta reteta usoara de spanac este unul dintre cele mai bune moduri de a gati spanacul! Soteaza spanacul, uleiul de masline si usturoiul pentru o garnitura nutritiva si delicioasa in doar cateva minute. Popeye ar fi de acord!
Pesto de busuioc proaspat
Pesto facut in casa este una dintre cele mai bune modalitati de a va bucura de o abundenta de busuioc proaspat. Aceasta reteta de pesto de busuioc foloseste nuci de pin, usturoi, branza Parmesan sau Romano si ulei de masline extravirgin. Pregatiti-l in doar 15 minute!
Rack clasic de miel
Rack de miel sau friptura de miel este atat de elegant! Asezonati costita de miel cu rozmarin, cimbru si usturoi, apoi ungeti-o cu ulei de masline si prajiti-o in cuptor. Este reteta perfecta pentru distractii si sarbatori!
Sandwich cu salata de naut
Imi place acest sandwich vegetarian cu salata de pui “non-pui”! Are tot ceea ce imi place la un sandvis cu salata de pui sau cu salata de ton, dar fara proteine animale. La prima vedere, pare aproape prea simplu pentru a fi atat de bun.
Tocana de miel
Exista doua sezoane de macelarire a carnii de miel, toamna si primavara. Dar chiar daca primavara ne tenteaza cu flori de catina si narcise, exista inca destula vreme rece si viscolita pentru o tocana buna!