Sos Marinara vs. Sos de Rosii: Diferentele

Sos Marinara vs. Sos de Rosii: Diferentele

Ambele sunt sosuri rosii facute cu rosii, dar aici se opresc asemanarile. Mult timp am presupus ca sosul marinara si sosul de rosii sunt acelasi lucru – un sos italian facut cu rosii. Ceva similar cu diferenta dintre „soda” si „pop”. Dar acum ceva timp am aflat ca de fapt nu sunt la fel.

read more
Bruschetta de porumb si ricotta

Bruschetta de porumb si ricotta

Painea prajita groasa, plina de ricotta pufoasa si porumb dulce, este o masa de vara perfecta, cu efort redus si rasplata mare. Folositi porumb proaspat, in sezon Amestecati si asortati garniturile Pregatiti din timp

read more
Salata simpla de rosii de vara

Salata simpla de rosii de vara

Aceasta salata simpla profita la maximum de rosiile suculente in plin sezon. Amestecati rosiile coapte cu o vinegreta clasica, ceapa rosie taiata felii subtiri si o ploaie de busuioc proaspat si menta. Veti dori sa o aveti pe repeat.

read more
Salota vs. Ceapa: Care Este Diferenta

Salota vs. Ceapa: Care Este Diferenta

Ador salotele. Aceste mici bulbii din familia Allium ofera o aroma si gust captivante de ceapa si usturoi la o varietate de feluri de mancare. Le folosesc crude in sosuri pentru salate, le carameliz in timp ce se topesc pentru a le adauga pe burgeri, le coace impreuna cu varza de Bruxelles si le prajesc pana devin crocante pentru a le adauga peste pilaf, paste si salate.

read more
Sticla vs. Metal: Care Este Mai Bun pentru Coacere?

Sticla vs. Metal: Care Este Mai Bun pentru Coacere?

Avand in vedere slujba mea de scriitor de retete, bucataria mea este foarte bogata in ceea ce priveste ustensilele de copt. Asa ca atunci cand vreau sa coac, adesea am echipamentul potrivit pentru a incerca noi retete sau pentru a le reinterpreta pe cele vechi.

read more
Este Mierea zaharisita Sigura de Consumat?

Este Mierea zaharisita Sigura de Consumat?

Exista putine lucruri mai tragice decat sa scoti un borcan de miere din camara, asteptandu-te sa gasesti un lichid auriu, doar pentru a vedea ca s-a transformat intr-o masa semi-solida de miere cristalizata. S-ar putea sa para alterata din cauza texturii granulate si a culorii tulbure, dar nu o arunca!

read more
Paste clasice Primavera

Paste clasice Primavera

Una dintre retetele clasice de paste din zilele noastre, pasta primavera se prepara cu paste angel hair, un sos bogat de unt si smantana, parmezan si multe legume proaspete. Serviti-le cu vinul alb preferat!

read more
Vinete cu parmezan

Vinete cu parmezan

Un clasic pentru un motiv, vinetele la cuptor cu parmezan sunt o mancare reconfortanta in cea mai buna forma. Puneti felii de vinete pane cu mozzarella, parmezan, busuioc si sos de rosii, apoi coaceti-le la cuptor pana cand devin spumoase.

read more
Salata usoara de castraveti

Salata usoara de castraveti

Folositi abundenta naturii cu aceasta salata racoritoare si crocanta cu castraveti, otet de orez, sare, piper si marar sau busuioc proaspat tocat.

read more
Pulpa de porc prajita lent cu sos de mere

Pulpa de porc prajita lent cu sos de mere

Acesta pulpa de porc gatita incet este exact ceea ce trebuie intr-o zi de duminica. Se marineaza peste noapte, apoi se prajeste toata ziua. Cina este gata atunci cand este frageda. Serviti-o cu un sos de mere usor de preparat si cateva legume prajite alaturi.

read more