Nu este nimic mai placut pe aceasta vreme rece de iarna decat sa pornesti cuptorul in bucatarie si sa bagi o tava plina de bunatati la copt.Simplu de facut si si mai simplu de mancat,
Castane coapte la cuptor
Prajirea este una dintre cele mai bune moduri de a savura castanele. Amare cand sunt crude, castanele prajite au o aroma delicata si usor dulce, cu o textura moale asemanatoare cartofului dulci. Sunt deosebit de populare in preajma sarbatorilor de iarna si foarte usor de facut acasa.
Vin fiert – Reteta clasica
Sa ne relaxam cu niste vin fiert. Porniti putina muzica, aprindeti un foc sau aprindeti niste lumanari, aruncati mirodenii si vinul intr-o oala si imbratisati sezonul de iarna chiar daca este deja Februarie. Este chiar atat de simplu.
Cele 3 feluri de sare din bucataria mea
Daca ar fi sa aleg un ingredient care provoaca confuzie in mod sigur in retete, ar fi, in mod ciudat, cel mai simplu dintre toate: sarea. Sare kosher, sare grosiera, sare de mare – care dintre ele este cea mai buna? De ce folosim diferite tipuri?
Ingredientul minune pentru orice salata
Nu este nimic mai rau decat sa construiesti o salata frumoasa doar pentru a gasi prima muscatura complet lipsita de aroma. Din fericire, un ingredient iti poate salva salata.
Uleiuri sanatoase pentru organism
Grasimile si uleiurile care imi place sa le folosesc pentru uz culinar indeplinesc aproape intotdeauna cateva criterii. Acestea sunt adesea facute prin simpla presare a uleiului dintr-un fruct, nuca, seminte sau legume.
Piure de telina
Piureul de radacina de telina este cremos, de vis si o alternativa eleganta, cu continut scazut de carbohidrati, la piureul de cartofi! Daca nu ati incercat niciodata radacina de telina (alias telina) pentru ca aspectul noduros parea intimidant, acest preparat sigur va face face cu ochiul
Piure de cartofi
Va prezint reteta mea preferata de piure de cartofi! Acest piure de cartofi de casa este cremos si foarte delicios, plin de o aroma grozava, usor de facut si intotdeauna sanatos.
Jumari de porc
Jumari de porc facute in casa. Sunt gustoase si se fac foarte usor. Fie ca aveti ocazia sa le obtineti din porcul taiat acasa, fie veti cumpara slanina din magazine, ideea este ca orcine le poate prepara cu usurinta.
Pilaf de orez cu legume
Gata in mai putin de 30 de minute, acest pilaf de orez este plin de aroma si are o textura lejera si pufoasa delicioasa! Garnitura perfecta pentru a fi servita cu o proteina si o legume.