Buna vara si buna ziua sparanghel! Care este modul tau preferat de a gati sparanghelul? Mie imi plac la gratar, la cuptor, la cuptor intr-o frittata sau preparati in supa. Dar, daca sunt sincera cu tine, metoda pe care o folosesc cel mai des pentru a gati sparanghelul este sa il fierb la foc mic pe aragaz.
Salata de fasole alba
Salata simpla de fasole alba cu ceapa rosie, putin suc de lamaie, ulei de masline, otet, ierburi aromatice, sare si piper Ceea ce imi place la aceasta creatie de salata de fasole alba este ca este atat de usor de facut, si este si proteica buna..
Somon la gratar cu salsa de castraveti si mango
Acest somon la gratar, rapid si usor de preparat, este sarutat cu lamaie verde si ardei iute, apoi acoperit cu o salsa de mango cu castraveti rece, racoritoare, colorata si absolut delicioasa. Este in regula. Da-i drumul si fa un dans fericit – tocmai ai castigat vara!
Cum sa gatesti broccoli corect
Reteta delicioasa de baza de broccoli la aburi! Cum sa gatesti broccoli la aburi astfel incat sa ramana de un verde vibrant. Cel mai simplu mod de a gati aceasta minunata leguma.
Cum sa gatesti Quinoa
Te-ai saturat de quinoa umeda si aglomerata? Nu iti mai face griji! Gateste cea mai usoara si mai pufoasa quinoa in 20 de minute; apoi adaug-o la salate, boluri si impachetari. Se pastreaza bine in frigider, asa ca fa o portie mare si foloseste aceasta “cereala” fara gluten, bogata in proteine, toata saptamana!
Panna Cotta de casa
Panna cotta este un desert atat de usor si elegant pentru orice ocazie speciala, de la cina de Craciun la cea de 1 Iunie ! Serviti cu un sos rapid de fructe si fructe de padure de vara.
Risotto cu ciuperci si curcan
Aveti resturi de curcan?. Acest risotto este o modalitate excelenta de a-l folosi. O mancare de orez de inspiratie italiana, folosind resturi de curcan, ciuperci, salvie si putina branza proaspata de capra.
Risotto cu spanac
Risotto cu spanac! Risotto simplu si usor cu spanac proaspat, bulion, parmezan si lamaie Cand primavara isi face in sfarsit aparitia pe aici, o face cu o explozie de verde. Copacii care au stat sumbru goi luni de zile incep sa isi frunzele dintr-o data, facandu-ne semn sa ne trezim(!) si sa ne pregatim pentru zilele mai calde care vor veni.
Pui Cacciatore
Pui cacciatore, un pui in stil vanatoresc italian fiert intr-un sos pe baza de rosii cu ceapa, usturoi si vin alb. De ce in stil “vanatoresc”? O poveste spune ca, daca un vanator se intorcea acasa cu mana goala, sotia sa ucidea in schimb un pui pentru masa.
Risotto de creveti
Acest risotto cremos cu creveti a fost inspirat de o excursie la Venetia. Este preparat cu creveti mici si roz, salote, patrunjel si coaja de lamaie. Veti crede ca sunteti in Italia!